БРОЈНИЈА И ЛЕПША СРПСКА: "Конференција беба 2021" одржана у бијељинском Градском парку

Б. МИЛОШЕВИЋ

05. 08. 2021. у 06:08

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација "Конференција беба 2021", одржана у бијељинском Градском парку, под мотом "Лепша Српска - бројнија Српска", има за циљ афирмацију наталитета и јачање истинских вредности породице.

БРОЈНИЈА И ЛЕПША СРПСКА: Конференција беба 2021 одржана у бијељинском Градском парку

Фото Б. Милошевић

- Ово је најлепша конференција коју Бијељина може да има, и свима нам је пуно срце од веселих осмеха беба и малишана - рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на отварању ове манифестације.

Градска управа је формирала тим стручњака, који ће предложити конкретне мере што квалитетније подршке наталитету у Бијељини.

- У градском буџету за 2022. наћи ће се средства за нове мере подршке младим родитељима. Ове године за ту сврху смо издвојили 100.000 КМ за једнократну помоћ за свако новорођено дете, суфинансирамо боравак у предшколским установама, као и поступак вантелесне оплодње - рекао је Петровић.

ТРАДИЦИОНАЛНО Шетња најмлађих суграђана, Фото Б. Милошевић

Многобројни шетачи у Градском парку придружили су се овом веселом скупу, уз коментаре како су ове бебе наше највеће благо. Посебне симпатије побрала је породица Филиповић, Бранка и Ђорђе са шесторо деце, и двомесечна Искра, прво дете младог пара Дејана и Славице Стевић.

НАГРАДЕ

ГРАДСКА управа наградила је колицима за бебе Мартину Симић која има десеторо деце, а све присутне малишане и њихове маме и баке, слаткишима и соковима...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)