МЕДИЦИНАРКА ПРИЗНАЛА ГРЕШКУ: Осморо Добојлија уместо против ковида 19, цепљено против грипа

Љ. Ђ.

05. 08. 2021. у 07:13

ГРЕШКОМ медицинске сестре у Дому здравља у Добоју осам особа је примило цепиво "ваксигрип" против сезонског грипа уместо вакцине "синофарм" против ковида 19, потврђено је у тој установи.

МЕДИЦИНАРКА ПРИЗНАЛА ГРЕШКУ: Осморо Добојлија уместо против ковида 19, цепљено против грипа

Фото Љ. Ђ.

Како сазнају "Новости", грешку је направила медицинарка са вишегодишњим искуством М. П. Када је то схватила, сама је признала грешку и пријавила је претпостављенима. Убрзо је удаљена с посла и против ње је покренут дисциплински поступак. У ДЗ Добој кажу да се нежељени догађај догодио 31. јула и процес вакцинације је заустављен. Све је пријављено полицији, Институту за јавно здравство РС и Инспекторату РС са захтевом за хитно предузимање мера за решавање нежељеног догађаја.

- Лекари породичне медицине о свему су обавестили и суграђане који су примили погрешну вакцину. Упознали су их са дејством вакцине против сезонског грипа, и да не постоји опасност по њихове животе, здравље и евентуалне последице - саопштио је ДЗ Добој.

Према до сада познатим информацијама о овом случају, грађани су се у петак одазвали на позив за вакцинацију без заказивања у Добоју, али су пропустом медицинских радника добили погрешну вакцину. Наводно је радница из фрижидера узела погрешне бочице, што је и сама признала.

У ДЗ Добој наводе да ће се о одговорности раднице, по окончању истражних радњи, изјаснити надлежне институције и да до окончања тог поступка неће бити додатних саопштења за јавност.

ЖКРИВИЧНО ГОЊЕЊЕ

У ПУ Добој је потврђено да је цео случај пријављен из ДЗ Добој и у току је провера свих околности овог случаја. Са свиме је упознато добојско тужилаштво које ће се, по завршетку истраге, изјаснити да ли има елемената за кривично гоњење медицинске сестре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)