АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У БАЊАЛУЦИ: Ухапшени и сарадници одбеглог Кавчанина (ВИДЕО)

О. М.

04. 08. 2021. у 12:17

У АКЦИЈИ хапшења члана кавачког клана Алмира Јаховића припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су и његове сараднике Љубана Полетана и некадашњег службеника ЦЈБ Бањалука Далибора Ћурлик, обојицу из Бањалуке.

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У БАЊАЛУЦИ: Ухапшени и сарадници одбеглог Кавчанина (ВИДЕО)

Фото: МУП РС

Како је потврђено у МУП РС сви се терете да су починили кривична дела организованог криминала у вези са фалсификовањем исправе и навођење на оверавање неистинитог садржаја. То се односи на лажне документе које су Ћурлик и Јаховић подигли у име Јаховића, а потом му их однели на паркинг у близини Ферхадије када су и ухапшени.

- Радило се о добро припремљеној акцији јер су истражиоци раније успели да утврде Јаховићев лажни идентитет. Он је, под другим именом, поднио захтев за издавање докумената, док је за подизање докумената овластио другу особу - каже извор из полиције.

Појашњава да је Ћурлик био особа која је подигла документе у ЦИПС-у у Бањалуци.

- Истражиоци су га пратили након тога и одвео их је директно до Јаховиће којем је требао да преда документе - наводи извор из полиције.

Након криминалистичке обраде сви осумњичени ће бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ у Сараејву. Иначе, за Јаховићем је црногорско правосуђе расписало црвену потерницу због сумње да је починио кривична дела оснивање криминалне организације, покушај убиства и незаконито  држање ватреног оружја и експлозивних направа.

Полетан и Ћурлик такође имају полицијске досијее и више пута су хапшени и привођени. Полетан се доводио у везу са бањалучком аутомафијом, односно фалсификовањем докумената за крадена возила, те преварама и другим кривичним делима. Ћурлик је 2015. године "избачен" из полиције након што је ухапшен у акцији "Сјевер" због сумње да је био дио криминалне групе која се бавила трговином оружја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)