ТЕЛО ДЕВОЈЧИЦЕ (4) ПРОНАШЛА МАЈКА: Нови детаљи трагедије код Бањалуке

О.М.

01. 08. 2021. у 15:39

ЧЕТВОРОГОДИШЊА девојчица, пронађена je мртва у аутомобилу у селу Доња Пискавица код Бањалуке, а обдукцијом је утврђено да је умрла од толпотног удара, односно услед екстремног прегревања тела.

ТЕЛО ДЕВОЈЧИЦЕ (4) ПРОНАШЛА МАЈКА: Нови детаљи трагедије код Бањалуке

Фото: Д. Поздеровић

У Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци наводе да је девојчица у суботу око 16.30 часова, без знакова живота, затечена у паркираном аутомобилу у дворишту породичне куће у засеоку Драгичивићи.

Како сазнајемо, девојчицу је у возилу пронашла мајка, која је у седмом месецу трудноће. Шокирана жена покушала је да је реанимира дете и позвала је Хитну помоћ која је, нажалост, само могла да констатује смрт.

У селу сазнајемо да је у време трагедије мајка у кући успављивала млађе дете - сина. Као и сваког дана девојчица је у то време одлазила у кућу бабе и деде, која је 50 метара удаљена од њихове. Тако је било и овај пут, али се девојчица наводно искрала и отишла да се игра. Иако је у дворишту имала мали базен с водом и песак, она је наводно ушла у откључано возило у коме се играла и преминула од топлотног удара.

- Када се млађе дете пробудило мајка је отишла по девојчицу и тек тада је схватила да она није у кући родитеља њеног супруга. Кренула је да је тражи и затекла ју је у аутомобилу, без знакова живота - каже добро упућени извор.

Први резултати истраге указују да се девојчица играла у возилу, које је било паркирано на сунцу. Колико је тачно провела у аутомобилу није познато, али се претпоставља да се ради о дужем периоду.

- Да би дошло од смртног исхода на високој температури је морала да проведе најмање два сата - каже добро упућени извор.

Опширније читајте у сутрашњем штампаном издању "Вечерњих новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)