ПОКУШАЈ АТЕНТАТА, ИЛИ ПОРОДИЧНИ СУКОБ: Шта је позадина рањавања функционера СДС у Прњавору, полиција ухапсила осумњиченог

Н. ЂУРИЋ

01. 08. 2021. у 08:00

НА мене је у Прњавору данас извршен покушај политичког атентата ватреним оружјем. Само пуком срећом ниједан од на мене најмање два испаљена хица из пиштоља није био смртоносан.

ПОКУШАЈ АТЕНТАТА, ИЛИ ПОРОДИЧНИ СУКОБ: Шта је позадина рањавања функционера СДС у Прњавору, полиција ухапсила осумњиченог

Фото НСРС

Ово је у суботу вече за „Новости“ рекао високи функционер СДС, Миладин Станић (60), народни посланик и шеф клуба те странке у Народној скупштини Републике Српске. Он је, пак, прошао са лакшом телесном повредом прста десне руке, што је „Новостима“ потврђено у прњаворској Хитној помоћи, где му је и указана лекарска помоћ.

- На мене је пуцао Петар Станић (69), на јавном локалном путу у селу Кремна. Иначе, реч је о бахатом активисти СНСД, који неосновано свима брани пролаз тим јавним путем. Али, ето, баш на мене је потегао пиштољ и пуцао, што не сматрам нимало случајним. Тачније сматрам то политичким обрачуном. У више наврата сам и полицији и предстваницма СНСД пренео његове претње „ми смо победили и можемо да радимо шта хоћемо“. Међутим, сви су остали неми, а само пуком срећом да ме је рикошет од испаљеног метка погодио у прст, а други завршио у мом трактору - рекао нам је Станић.

Станић је уверен да се, како каже, Петар добро и срачунато припремио за овај напад па је покушао да „подметне да је пуцао из гасног пуштоља“. Додаје да је још више огорчен што је на то „насела и полиција“.

СНСД: ПОРОДИЧНИ СУКОБ

С ДРУГЕ стране, према информацијама којима располаже СНСД, народни посланик СДС-а Миладин Станић данас је „повређен у породичном сукобу који нема никакве везе с политиком“.

-Изражавамо жаљење што је дошло до повређивања посланика Станића, али и осуду што лични проблем имовинске природе, који годинама има са рођаком који је и пуцао на њега, Станић покушава да стави у политички контекст", саопштено је из СНСД-а.

- Заправо, згрожен сам првим изјавама из полиције да је код нападача на мене пронађен „стартни пиштољ“. Недопустиво је да се одмах у почетној фази истраге износе такви подаци који скрећу са суштине и правог оружја којим је извршен покушај убиства. Поготово, што је убрзо код Петра пронађен „тетејац“, пиштољ из ког је пуцао на мене. Из тог неповерења нисам хтео да дам изјаву полицији, већ ћу је дати тужилаштву - категоричан је Станић.

ОШТРЕ РЕАКЦИЈЕ

ПОВОДОМ пуцњаве у Прњавору вечерас су се са саопштењима огласили из СДС и СНСД, заложивши се да „цели случај добије судски епилог“.

-Осуђујемо брутални напад и рањавање нашег посланика. Да ли овај напад има и политичку позадину о чему већ сад постоје одређене индиције, одговор треба да дају надлежни органи у најкраћем могућем року", навео је СДС у саопштењу.

Полиција је изашла на место догађаја око 17 часова, након чега је саопштила да је мушкарац чији су иницијали П.С. ухапшен због сумње да је у Кремни код Прњавора пуцао из пиштоља на М.С. О догађају је обавештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)