ПРОВОКАЦИЈЕ МАМАЦ ЗА ПРИЈАВЕ СРБИМА! Инцков наметнути закон о Сребреници покренуо "лов" на друштвеним мрежама

С. МИШЉЕНОВИЋ

31. 07. 2021. у 08:00

ВЕЋ данима на друштвеним мрежама попут "Твитера" и "Фејсбука" трају провокације Бошњака према Србима како би се добило написмено негирање геноцида у Сребреници, а што је у БиХ постало кажњиво по наметнутом закону Валентина Инцка.

ПРОВОКАЦИЈЕ МАМАЦ ЗА ПРИЈАВЕ СРБИМА! Инцков наметнути закон о Сребреници покренуо лов на друштвеним мрежама

Фото Nezavisne Novine

"Да ли је био геноцид у Сребреници", је најдиректније питање које се поставља Србима на мрежама. Ту су и коментари попут "Сви Срби су геноцидни", "Ви сте сви у Српској злочинци", једна од провокција којом се намеће форум је реченица "У Јасеновцу није био геноцид". Циљ провокатора на мрежама је отварање расправа где се након неколико реченица убацује и питање о геноциду у Сребреници. Многи Бошњаци вребају на мрежама како би "уловили" Србина са ставом око Сребренице који је сада кажњив и тако му спаковали кривичну, кажу саговорници нашег листа.

Рајко Васић, члан ГО СНСД је одмах након што је наметнути Инцков закон ступио на снагу на "Твитеру" добио питање "Да ли је у Сребреници био геноцид".

- Последња дешавања на друштевним мрежама само показују колика је мржња међу народима, односно Бошњаци у смислу дневне политике живе само преко мржње ка Србима - каже Васић.

Истиче да није изненађен количином мржње према Србима на друштвеним мрежама након наметања закона од стране Инцка јер је у пракси мржња још већа.

- Инцков закон је донет да потпирује мржњу према Србима и свака прича о некој заштити величања геноцида је празна прича - каже Васић.

Фото Н. Фифић

Џевад Галијашевић, безбедносни експерт каже да је бошњачка сарајевска клика преко дела обавештајне агенције БиХ ангажовала стотине људи да на друштвеним мрежама покушају "упецати" што више Срба користећи као мамац Инцков наметнути закон.

- Кроз злоупотребу Сребренице тражи се сукоб и криза у БиХ. Циљ је сакривање катастрофалног стања у ФБиХ. Најбоља одбрана бошњачких интереса је напад на Србе - сматра Галијашевић.

ЗАКУВАО Валентин Инцко, Фото ОХР

"Твитерашима" из РС стигао је користан савет од стране адвоката и политичара Огњена Тадића. Он је на "Твитеру" написао поруку за оне са слбијим живцима како да се понашају док политика не пронађе решење за насталу ситуацију. Скренуо је пажњу на подстрекивање кривичног дела кроз упућивање питања "Да ли је у Сребреници био геноцид?" и инсистирању да се добије одговор.

- У члану 30. КЗ БиХ који се односи на подстрекивање стоји: Ко другог с умишљајем подстрекава на учињење кривичног дела за које се по закону може изрећи казна затвора три године или тежа казна, а кривично дело не буде ни покушано, казниће се као покушај кривичног дела" - окачио је Тадић на "Твитеру".

На ово је додао: "ако су већ почеле пријаве, онда да као правник упознам твитераше са следећом одредбом КЗ БиХ. Па сад слободно питајте да ли је био геноцид!"

Фото Pixabey

ПОДСТРЕКИВАЊЕ НА МРЖЊУ

ПОЛИТИКОЛОГ Дарко Кузмановић каже да се према дешавањима на друштевним мрежама види јефтино искоришћавање народа да се гурне у мржњу и сукоб и да се скрене пажња са реалних проблема.

- Нико у БиХ не прича колике су плате или да ли нам људи одлазе. Сад се само прича о рату, сукобу, мржњи. То је очигледно једини циљ Инцковог закона да се народ још више мрзи - каже Кузмановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)