МЕЏЛИС ПРОВОЦИРА СРБЕ: Незаконито дограђен споменик тзв. армији БиХ код Гацка

С. МИШЉЕНОВИЋ

30. 07. 2021. у 09:00

БОШЊАЦИ из Гацка су незаконито надоградили споменик погинулим војницима тзв. Армије БиХ, који се налази у насељу Фазлагића Кула код Гацка.

МЕЏЛИС ПРОВОЦИРА СРБЕ: Незаконито дограђен споменик тзв. армији БиХ код Гацка

Фото Требињеданас

Сада, после три године, споменик је надограђен плочама на којима је и грб тзв. Армије БиХ и грб гатачког муслимнског батаљона. Ови делови споменика су незаконито изграђени, без икакве дозволе и вређају српски народ са овог подручја.

Одељење за инспекцијске послове Општинске управе Гацко утврдило је да је Меџлис Исламске заједнице у Месној заједници Кула без законом прописане документације почео изградњу спомен-обележја и издало налог да се радови обуставе.

Др Огњен Милинковић начелник општине Гацко каже за Новости да је покренуо све законске процедуре преко инспекцијских органа и МУП РС и нада се да ће се посао урадити у складу са законом РС.

Огњен Милинковић

- Сва обележја која нису у складу са законом и дио споменик биће уклоњен. Сви нелегални објекти на споменику  који нису у складу са законом биће уклоњени јер немају законску документацију, поручио је начелник Милинковић.

Милинковић  каже да је приоритет одржавање добрих међунационалних односа који су на високом нивоу. 

- Изражавам наду да ће у будућности организатори оваквих и сличних манифестација водити рачуна да својим чињењем не стварају тензије међу становништвом наше општине,наводио начелник Милинковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)