ДОДИК О СРАМНОМ ПОТЕЗУ ИНЦКА: Истина коју треба бранити законима и силом није истина!

Танјуг

24. 07. 2021. у 08:57

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да нема те одлуке ни ауторитета који ће променити истину о рату, али и о политичкој стварности у БиХ, па ту, како наглашава, ништа не може ни последња одлука међународног "мешетара" Валентина Инцка.

ДОДИК О СРАМНОМ ПОТЕЗУ ИНЦКА: Истина коју треба бранити законима и силом није истина!

ФОТО: С.М.

- Застрашивање Срба због истине завршиће дебаклом оних који мисле да се један народ, који је као мало који страдао за слободу, на овакав начин може утамничити или застрашити - поручио је Додик за Срну, преноси РТРС.

Он је нагласио да је Инцко то добро знао, па такву одлуку није донео на пример пре 12 година када је дошао, већ је то урадио одлазећи из БиХ, без икакве одговорности за догађаје који ће уследити, јер је узео милионе евра у тој земљи не показавши ни зрно одговорности.

- Истина коју треба бранити законима и силом није истина, јер ако је нешто очигледно и ако је нешто стварно, не треба му никаква одбрана, па је јасно какву Инцко истину брани и ко му због тога аплаудура - рекао је Додик.

Он је истакао да је 26 година прошло од грађанског рата и за 26 година није се успело са наметањем колективне кривице нити је лаж постала истина, тако ни Инцкова последња пакост неће имати више успеха.

- Чак и да запуше уста свим Србима, како да ућуткају међународне ауторитете попут Гидеона Грајфа, судије попут Матимба Нијамбе, која је изузела мишљење у судском процесу генералу Ратку Младићу, и бројне друге светске ауторитете - констатовао је Додик.

Он је указао да Република Српска нема никакву обавезу да конструктивно приђе новонасталој ситуацији, јер ништа није учинила да до ове ситуације дође и поручио да они који су запалили ватру мисле како ће угасити пожар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)