ПРЕЖИВЕЛИ СМО ХИТЛЕРА, ПА ЋЕМО И ВИСОКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ: Лидер НПС - део међународне заједнице делује по принципу силе

С. М.

23. 07. 2021. у 18:39

ДАРКО Бањац, лидер Народне партије Српске, каже да је сада више него јасно да део међународне заједнице, поготово високи представници не делује у складу са међународним правом, правним нормама и европским конвенцијама, него делују по принципу силе.

ПРЕЖИВЕЛИ СМО ХИТЛЕРА, ПА ЋЕМО И ВИСОКЕ ПРЕДСТАВНИКЕ: Лидер НПС - део међународне заједнице делује по принципу силе

Дарко Бањац / Фото: Новости

- Сила је једино што они знају. Део међунардне заједнице жели силом а не изборима и демократским путем да мења и политичку структуру у БиХ, што је наравно неприхватљиво, не само за Републику Српску већ и за сваког нормалног човека који сматра да су демократски избори једини пут како се долази негде до власти - каже Бањац.

Он каже да је Инцко показао овом одлуком да не постоји међународно право, да не постоје међународне конвенције. Високи представник нема мандат, нити га је икад имао да доноси и намеће било какаве одлуке и законе.

- То може само земља домаћин. Замислите сада када би ми наметнули неки закон једној Немачкој или Аустрији из које Инцко долази - каже Бањац.

Он поручује да је занимљиво да Инцко никада није осудио ратне злочине над Србима, нити је икада рекао да се у Другом светском рату догодио геноцид.

- Ни у Другом светском рату фашистичке земље нису успеле да затру семе српског народа који је слободарски народ и увек се борио за своју слободу. Очигледно да нацистичке земље нису успеле Србима да узму оно што је светиња, а то је слобода. Оно што није успело у Другом светском рату усташама, Немцима и фашистима, неће поћи за  руком ни делу међународне заједница која сада покушава да то уради - истиче Бањац.

Он од Инцка очекује да се извини српском народу за све оно што су направиле Немачка и Аустрија у Другом светском рату. Подсећа га да је у систему логора Јасеновац био једини логор за децу.

- Инцко треба да се извини за све што су Србима направиле нацистичка Аустрија и Немачка. Инцко нека објасни зашто он седи са ратним злочинцима и велича ратне злочине многих официра из ФБиХ који су протерали Србе из ФБиХ. Очекујем од Инцка извињене свим породицама убијених Срба у Сарајеву и у свим градовима ФБиХ - истиче Бањац.

Он каже да повезивање наметнутог Инцковог закона са одлукама Суда у Хагу који је основан само да суди Србима, значи сатанизацију српског народа.

- Ми смо преживели многе ратове, нацисте, фашисте и угњетавање, преживели су Срби и Хитлера, а преживеће и део међународне заједнице која очигледно жели да српски народ нестане са ових простора - поручио је Бањац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)