ОДЛУКА ВЛАДЕ РС: Бесплатни уџбеници за ученике од првог до четвртог разреда основних школа

Р. С.

22. 07. 2021. у 18:20

УЧЕНИЦИ од првог до четвртог разреда основних школа у Републици Српској у предстојећој школској години добиће бесплатне уџбенике, одлучено је на данашњој седници Владе Српске.

ОДЛУКА ВЛАДЕ РС: Бесплатни уџбеници за ученике од првог до четвртог разреда основних школа

Фото: Р. С.

Министарка просвете и културе РС Наталија Тривић је истакла да је "Влада РС у континуитету доносила одлуке у вези са бесплатним уџбеницима за ученике" те да је ово наставак таквих активности.

Она је изразила наду да ће нова школска година почети редовно у клупама од 1. септембра, а у зависности од епидемиолошке ситуације.

Од школске 2007/2008. године, ресорно министарство, односно Влада РС, обезбеђивали су бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда основне школе на подручју Републике Српске, затим за ученике победнике такмичења, као и за све ученике од трећег до деветог разреда основних школа који су треће и наредно по рођењу дете из породица са троје и више деце.

Повећањем обухвата у овој години на треће и четврте разреде основних школа, укупно ће бити издвојено 5,5 милиона КМ, а обухватиће преко 50 одсто ученичке популације, односно око 51.000 ученика у Републици Српској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)