СМЕТАЈУ КОКЕ, ПЕТЛОВИ И КОМАРЦИ: Електронски комунални сервис у Бијељини затрпан жалбама незадовољних грађана

В.Н.

22. 07. 2021. у 08:12

ГРАЂАНИ Бијељине су путем електронског сервиса за пријаву комуналних проблема упозорили надлежне на отворену септичку јаму у школском дворишту и изливање отпадних вода у водотоке, али су за узнемиравање пријавили и комшијске петлове што кукуричу и коке морке што кљуцају по туђим двориштима.

СМЕТАЈУ КОКЕ, ПЕТЛОВИ И КОМАРЦИ: Електронски комунални сервис у Бијељини затрпан жалбама незадовољних грађана

Фото А. Станковић

На овај сервис "Систем 48" је у протеклих 30 дана стигло 17 пријава грађана, од којих су три решене.

Као проблем је пријављена и бројност комараца у граду, држање свиња, бучне комшије, паљење каблова у пећи...

Пријава за случај морки: "Поново две морке од комшинице у мом дворишту. Скоро сваки дан ми наносе штету на цвећу. Докле више? Мени само преостаје да пријављујем, а на вама је остало. Доказ су фотографије са камере."

У одговору надлежних из Градске управе се наводи да су, реагујући по овој пријави, комунални полицајци у Бијељини изашли на терен и да ће пријављеној бити издат прекршајни налог због неусловног држања перади.

Пријава у случају петао: "Петао од комшије свако јутро од 4 до 5 часова буди мене и породицу, тако да утиче на квалитет сна. Тачније, нема сна. Проблем је већ озбиљан, одражава се на здравље и способност функционисања на послу. Можете ли то спречити, да вам пошаљем адресу, јер овај газда петла не мари за примедбе?"

Чека се достављање адресе, да би реаговала комунална полиција.

ДЕПОНИЈЕ

Бијељинци се жале надлежнима и на смрад са градске депоније, запречавање сокака и узурпацију паркинга, путни појас зарастао у коров, депоније поред кућа и запуштена дворишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)