БИЋЕ ЈОШ ХАПШЕЊА У МУП: Министар Драган Лукач о чишћењу од корумпираних у полицији

С. М.

21. 07. 2021. у 20:35

ХАПШЕЊА која је покренуло Министарство унутрашњих послова РС (МУП) у својим редовима неће зауставити док се у потпуности не реши улога било ког припадника овог министарства у вези са криминалним клановима, поручио је министар унутрашњих послова РС Драган Лукач.

БИЋЕ ЈОШ ХАПШЕЊА У МУП: Министар Драган Лукач о чишћењу од корумпираних у полицији

Фото Новости

Ипак, опозиција у РС поручује да су последња дешавања у МУП Републике Српске само кап која је прелила чашу, када су у питању непрофесионална и незаконита поступања полицијских службеника.

Из Одбора за безбедност опозиционог СДС наводе да је немогуће да за све аномалије које прате рад полицијских службеника нема одговорности руководног кадра, упркос бројним случајевима незаконитог поступања полицијских службеника.

Тврде да генеза проблема није од јуче и да је политички утицај очигледан у свим структурама МУП.

- Оваква пракса почиње 2006. године, када СНСД долази на власт и све подређује партијским интересима, самим тим и Министарство унутрашњих послова. Доласком на власт СНСД врши чистку у Министарству и смењује скоро све руководиоце и на њихова места доводе, односно постављају политички подобне кадрове за које је партија дала сагласност, и то траје до данашњих дана - саопштено је из СДС.

Драган Лукач, Фото Новости

Министар Лукач каже и да очигледно некима смета што овим примером доказују да Полиција Републике Српске има довољно снаге и огроман број поштених и храбрих полицајаца који су спремни да очисте своје редове од покварених и корумпираних.

- То ћемо наставити да радимо без обзира на то колико било болно и тешко, па покушавају да креирају којекакве приче како би скренули пажњу јавности са суштине - рекао је министар Лукач.

ВОЗИЛИ ШКАЉАРЦА!

Протеклог викенда у Бањалуци је ухапшено троје инспектора полиције РС, Младен Миловановић, Предраг Ватреш и Горана Речевић. Они се сумњиче да су службеним аутом МУП РС возили Милоша Божовића, особу наводно блиску "шкаљарском клану" и која се тражи у Црној Гори због подстрекавања на убиство. Миловановићу је одређен притвор, а Ватреш и Речевићева се бране са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НА ПРЕЛЕПОЈ ЕГЕЈСКОЈ ОБАЛИ: Ексклузиван хотел са одличном услугом, врло специфичан по томе што је смештен на сопствено полуострво