ЕФИКАСНА АКЦИЈА ПРЊАВОРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен нападач, пуцао на кућу у којој су спавала и деца

Н. ЂУРИЋ

16. 07. 2021. у 15:52

ПРЊАВОРСКА полиција открила је и ухапсила особу за коју се сумња да је 7. јула иза поноћи рафално пуцала на породичну кућу у Доњим Вијачанима, код Прњавор.

ЕФИКАСНА АКЦИЈА ПРЊАВОРСКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Ухапшен нападач, пуцао на кућу у којој су спавала и деца

Фото: Њ. Ђурић

„Новости“ сазнају да су лисице на руке стављене 21-годишњем Николи Ј. из прњаворског села Шаринци.

-Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, предузимањем оперативних мера и радњи, идентификовали су и лишили слободе лице иницијала Н.Ј. из Прњавора, због постојања основа сумње да је починило кривично дело изазивање опште опасности-саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Из полиције су навели да се „Н.Ј. сумњичи да је око 00,50 часова у месту Доњи Вијачани из ватреног оружја испалио више хитаца у правцу куће оштећеног лица“.
Како смо писали, у ноћном хорору у Вијачанима, на мети рафалне паљбе била је породична кућа Г. К. (49), који је пријавио да је на његов дом пушком пуцано из аутомобила у покрету. Само пуком срећом нико од укућана на спавању, међу којима су била и деца, није повређен.
Истражиоци на месту напада су избројали, односно пронашли више од десет чаура од испаљених метака. На вањском зиду куће констатована су оштећења, одакле је изузето више испаљених зрна. Судећи по оштећеним прозорима, на мети рафалне паљбе нашла се и спаваћа соба у приземљу куће.
Како незванично сазнајемо, овом несвакидашњем инциденту, односно нападу, претходила је ранија свађа.
-Ефикасним радом на терену прњаворски полицајци су врло брзо успели да идентификују и ухапсе починиоца овог напада, који је међу мештанима изазвао узнемиреност. Притиснут доказима он је добровољно предао пушку са муницијом за коју постоје основи сумње да је учињено кривично дело-казује наш извор.
О свему је обавештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, саопштили су из полиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)