РАЗЛИЧИТИ,АЛИ РАВНОПРАВНИ: Борба за бољи положај инвалидних особа у пет градова БиХ

Б. МИЛОШЕВИЋ

14. 07. 2021. у 17:46

У ОКВИРУ пројекта “Заједница различитих,али равноправних грађана” коалиција организација особа са инвалидитетом града Бијељине “Колоси” организовала је округли сто “Сва лица приступачности”.

РАЗЛИЧИТИ,АЛИ РАВНОПРАВНИ: Борба за бољи положај инвалидних особа у пет градова БиХ

Фото Б: Милошевић

Кампања “Равноправно-различити” указује на изазове и проблеме у инклузији особа са инвалидитетом, и заговара побољшање њиховог статуса, кроз сарадњу са локалним властима у пет градова - Сарајеву, Тузли, Бања Луци, Требињу и Бијељини.

Све анализе показују да је евидентан напредак у области приступачности особа са инвалидитетом на подручју града Бијељине, али да још доста тога треба урадити.

- Изграђен је лифт у Дому здравља, у употреби је електрично возило које служи за превоз инвалидних особа, а урађен је и прилагођени приступ Градском парку. Ту су још и инклузивно игралиште, теретана на отвореном, платформа за инвалиде-риболовце на локалитету Швапска ада, као и приступ за инвалиде у Основној школи “Свети Сава”.

- На подручју града Бијељине имамо 10.000 особа са инвалидитетом, а око 1.000 њих су тешко покретни - каже Милорад Јовић, секретар коалиције “Колоси” из Бијељине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)