ПРЕСУДА ЗА ОБЉУБУ 4 СЕСТРЕ! У Бањалуци у понедељак епилог за најшокантнији случај педофилије у РС

О. МАТАВУЉ

15. 07. 2021. у 06:08

У ОКРУЖНОМ суду у Бањалуци јуче је завршено поновљено суђење Драгану Б. из Лакташа, оптуженом за обљубу и сексуално злостављање четири девојчице млађе од 15 година, а пресуда ће бити изречена у понедељак.

ПРЕСУДА ЗА ОБЉУБУ 4 СЕСТРЕ! У Бањалуци у понедељак епилог за најшокантнији случај педофилије у РС

Фото Shutterstock

Ради се о најшокантнијем случају педофилије, икада откривеном у Српској, јер су жртве четири сестре (2005, 2007, 2008. и 2013. годиште), док је Драган Б. љубавник њихове мајке М. Ј. (40), против које се води одвојени поступак због сумње да је пред кћеркама имала сексуалне односе с оптуженим.

Како сазнајемо, тужилаштво је јуче изменило оптужницу и одустало од гоњења Драгана Б. за сексуално злостављање најмлађе девојчице. Разлог је то што она истражитељима и психолозима није могла да да информације о кривичном делу. У осталом делу оптужница је остала неизмењена па се оптужени терети за три случаја обљубе над децом млађом од 15 година, односно над сестрама (2005, 2007, 2008. годиште), као и за задовољење полних страсти пред дететом.

ОДЛУКА Окружни суд Бањалука, Фото Д. Поздеровић

У завршној речи тужилаштво је тражило да се Драган Б. казни у складу са законом. С друге стране, одбрана тврди да уопште није почињено кривично дело задовољења полних страсти, као ни обљуба над две девојчице, док је за трећу Драган Б. сам признао обљубу.

Према оптужници Драган Б. је био у љубавној вези са мајком жртава. У одсуству оца деце свакодневно је боравио у њиховој кући, помажући у пољопривредним радовима и слично.

Злостављање се одвијало од фебруара 2019. до фебруара 2020. године када је Драган Б. више пута имао сексуалне односе с девојчицама у својој, али и њиховој кући. У неколико наврата се то дешавало у време док је мајка жртава била у другој просторији куће.

Због природе кривичних дела и заштите жртава цео поступак је био затворен за јавност.

УКИНУТА ПРЕСУДА

ОКРУЖНИ суд у Бањалуци раније је осудио Драгана Б. на 19 година затвора, али је пресуду укинуо Врховни суд Републике Српске и поступак вратио на ново суђење. Суд је тада уважио жалбу одбране која је указивала на незаконитост доказа на којима се заснивала првостепена пресуда. Споран је био начин на који су жртве саслушане током истраге.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)