СУЂЕЊЕ ГОРАНУ БИЈЕЛЦУ У ТЕСЛИЋУ: Негирао кривицу за несрећу у којој је страдала породица Ливњак

О.М.

13. 07. 2021. у 13:29

ГОРАН БИЈЕЛАЦ (21) из Теслића негирао је кривицу по оптужници за изазивање саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Зоран (45) и Свјетлана Ливњак (37), њихова кћерка Драгана (19), док је млађа Софија (4) задобила тешке повреде.

СУЂЕЊЕ ГОРАНУ БИЈЕЛЦУ У ТЕСЛИЋУ: Негирао кривицу за несрећу у којој је страдала породица Ливњак

Фото: Аваз

Горан Бијелац је кривицу негирао пред судијом за претходно саслушање Основног суда у Теслићу.

- На одржаном рочишту за изјашњење о кривици оптужени се изјаснио да није крив за кривично ђело за које је оптужен - рекла је портпарол Основног суда у Теслићу Сузана Бајбић Борић.

Оптужницом Бијелац се терети за кривично дело угрожавање јавног саобраћаја које је, према правној квалификацији, почињено из нехата и прети му казна од једне до осам година затвора.

- Оптужени се терети да се, као учесник у саобраћају, није придржавао саобраћајних прописа и тиме угрозио угрозио јавни саобраћај и довео у опасност животе људи, па је услед тога наступила смрт три особе - наводи се у оптужници.

Трагедија, после које је двоје деце остало сирочад, догодила се 15. августа прошле године у Булетићу, на путу Котор Варош - Теслић. Иначе, оптужени у време несреће није имао возачку дозволу, која му је одузета на два месеца јер је ухваћен у пребрзој вожњи.

Према незваничним информацијама до несреће је дошло када је Бијелац, возећи "ауди А6" прешао у леву саобраћајну траку и сударио се са "фијат мареом", којом је управљао Зоран Ливњак. Од силине удара Свјетлана и Драгана Ливњак су на месту остале мртве, док су Зоран и Софија превезени у болницу. Зоран је после 10 дана подлегао од тешких повреда главе. Тешке повреде главе имала је и Софија која се после дуго времена опоравила и живи у домаћинству свог стрица Горана Ливњака, заједно с братом Драганом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)