ПОГОЂЕН У СРЦЕ И ГЛАВУ: Вештаци сведочили на суђењу Синиши Шакићу оптуженом за убиство 2020.

О. МАТАВУЉ

13. 07. 2021. у 06:08

СЛАВИША Ћулум (37) убијен је са 22 хица из две аутоматске пушке и то са три различите стране.

ПОГОЂЕН У СРЦЕ И ГЛАВУ: Вештаци сведочили на суђењу Синиши Шакићу оптуженом за убиство 2020.

Фото АТВ

Пројектили су, између осталог, прошли кроз срце и главу и није имао промил шансе да преживи. То су навели вештаци који су саслушани на наставку суђења Синиши Шакићу званом Кинез, оптуженом да је заједно с непознатом особом 15. маја 2020. из заседе убио Ћулума у Драгочају, одакле су побегли мотоциклом.

Специјалиста судске медицине др Жељко Каран каже да је обдукција тела била веома комплексна, те да је само описивање повреда трајало пет сати. Појаснио је и да је током обдукције сачинио 93 фотографије, што је својеврсни рекорд.

- Погођен је са више хитаца са три стране. Имао је прострелну рану главе, која је сама за себе смртоносна, као и разорење срца. Пројектил који је прошао кроз главу погодио је у потиљак и изашао испод леве стране вилице и разорио му мозак. Метак, који је прошао кроз груди, разорио је срце. Такве повреде нико не може преживети - рекао је Каран.

Појаснио је да је Ћулум погођен с више пројектила и да му је разорена и надбубрежна жлезда. Ипак, није се могао изјаснити о редоследу повреда, наводећи да су хици погађали с леђа, бока и с предње стране.

Балистичар Саша Јојић утврдио је да је пуцано из две пушке.

- Вештачењем 22 чауре, пронађене на лицу места, утврђено је да потичу од метака калибра 7,62 милиметра испаљених из аутоматске пушке или пушкомитраљеза. Чауре указују да је 13 хитаца испаљено из једног, а девет из другог аутоматског оружја - рекао је Јојић.

Иначе, оружје није пронађено, па није ни било доступно за вештачење. Јојић каже да је из дела пронађених зрна утврдио калибар. Његовом налазу приговорили су браниоци оптуженог Шакића, сматрајући да вештак није навео чиме је доказао да је пуцано из два оружја.

- Није показао методе којима је утврдио разлику међу чаурама, ни да је пуцано из два оружја. Нејасно је на основу чега то тврди - рекао је адвокат Жељко Шурлан.

Фото МУП РС

БАРУТ НА ОДЕЋИ И КАЦИГИ?

БИЉАНА Васић Дакић, вештак хемијске струке, потврдила је да су на појединим предметима и одећи, одузетој од Синише Шакића, нађени трагови који могу потицати од барута.

- Ти трагови су нађени на унутрашњој страни кациге, торби, руксаку, тренерки и јакни - рекла је Дакићева, а одбрана је и том налазу приговорила сматрајући да ничим није доказано да спорни трагови потичу баш од барута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)