ОПЕТ НАС БОМБАРДУЈУ, ОВАЈ ПУТ НЕИСТИНОМ: Додик се осврнуо на изјаву шефа британске дипломатије о Сребреници

Novosti online

09. 07. 2021. у 14:44

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је неке од највећих злочина које човечанство памти починила империја чији је Доминик Раб данас министар, али империјама се не суди и оне рачунају на заборав, штавише раде вредно на њему.

ОПЕТ НАС БОМБАРДУЈУ, ОВАЈ ПУТ НЕИСТИНОМ: Додик се осврнуо на изјаву шефа британске дипломатије о Сребреници

Фото: Новости

На питање Срне да прокоментарише изјаву британског министра спољних послова Велике Британије Доминика Раб да је, како каже, геноцид у Сребреници био један од најгорих злочина који се догодио на простору Европе након Другог светског рата, Додик је одговорио да британски министар и остали светски моћници неће и не желе да о догађајима у Сребреници говоре чињеницама.

- Зато нас опет бомбардују, овога пута неистином коју су написали за нас исто онако како су је писали за милионе невино побијених широм света у британским колонијалним походима - рекао је Додик.

Било би, каже, лековито да на пример за те жртве организују дане сећања уместо што то раде за жртве Сребренице, али само оне муслиманске.

- Вероватно рачунају да српских жртава неће имати ко да се сећа ако наставе политику присилног прекрајања историје. Не знам за њих, али код Срба не постоји начин да на силу или забораве или науче историју коју они пишу - навео је Додик.

Он је рекао да то потврђује виталност нашег сећања које је издржало комунистичку репресију, па ће издржати и ову глобалистичку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)