ДОДИК ПОСТАВИО БИСЕРКУ ТУРКОВИЋ НА МЕСТО: Неће бити спуштања застава 11. јула - стати на пут хушачкој пракси бошњачких политичара

С.М.

07. 07. 2021. у 16:05

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик затражио је од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић да се 11. јула заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља.

ДОДИК ПОСТАВИО БИСЕРКУ ТУРКОВИЋ НА МЕСТО: Неће бити спуштања застава 11. јула - стати на пут хушачкој пракси бошњачких политичара

ФОТО: С.М.

-Према писању појединих медија, којим се најављује наставак устаљене вишегодишње праксе Бисере Турковић да ускостраначки злоупотребљава функцију министра иностраних послова и самовољно, без консензуса Председништва БиХ које је једино овлашћено за вођење спољне политике, доноси инструкције за целу ДКП мрежу БиХ, обавештавам и тражим од амбасадора из Републике Српске да не поступе по најављеној инструкцији да се дана 11. јула, заставе на зградама дипломатских представништава спусте на пола копља, истакао је Додик у писму упућеном амбасадорима из Републике Српске.

Он је нагласио да упорно политизовање ратних дешавања у Сребреници, и још упорније негирање ратних злочина почињених од Бошњака и осталих над Србима у току грађанског рата 1992-1995, не води ка помирењу и суживоту народа у БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана и председавајућег Председништва БиХ.

-Оваква упорна, нетолерантна и хушкачка пракса бошњачких политичара дезавуише домаћу и страну јавност, а именована лица, државне службенике и запосленике из реда српског народа у заједничким институцијама БиХ, ставља у положај перманентне дискриминације и условљавања - указао је  српски члан и председавајући Председништва БиХ.

Додик је нагласио да ова инструкција за амбасадоре из Републике Српске остаје на снази до даљег и примењује се и на све евентуалне инструкције МИП које се односе на било који сегмент једностраног и једностраначког наметања обележавања 11. јула.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)