СПАСАВАО САМ ЖИВУ ГЛАВУ: Пилот Љубиша се јуче срушио са једрилицом код Приједора, открива детаље несреће

Новости онлине

23. 06. 2021. у 18:15

ПРИЈЕДОРЧАНИН Е.К. (53) лакше је повређен у уторак приликом приземљења једрилице у Приједору, у којој је он био сапутник.

СПАСАВАО САМ ЖИВУ ГЛАВУ: Пилот Љубиша се јуче срушио са једрилицом код Приједора, открива детаље несреће

Фото: СРНА

Авиону Аеро-клуба "Приједор" у уторак је делимично отказао мотор, након чега је Љубиша Араманда (46), који је пилотирао једрилицом коју је авион вукао, успео да је спусти у башту. Он је прошао без повреда, док је Е.К. лакше повређен.

Претходно је и авион безбедно слетио, тако да је све завршено без тежих последица.

- Дошло је до делимичног отказивања мотора на авиону. Ја сам био у једрилици и авион ме откачио. Применио сам мере ванредних поступака, што би се рекло, спасавао сам живу главу и у томе успео – испричао је Араманда за медије.

Према његовим речима, у моментима кад се све дешавало једрилица није имала ни потребну брзину ни висину, која је износила око 20 метара.

- Применио сам ванредне поступке; нисам ударио у кућу, него смо пали у кукурузе. У оваквим ситуацијама је боље кад сте на већим висинама, јер би сте се успели вратити на аеродром – појаснио је Араманда.

Лет је био договорен након што је Е.К. исказао жељу да иде на обуку за летење једрилицом, па су се винули у висине како би одлучио хоће ли ићи или не на обуку.

- Он, на срећу, има лакшу повреду - рекао је Араманда.

Током овог инцидента једрилица је, услед вантеренског слетања, уништена, али сви се слажу да је најважније да није било жртава.

У полицији је потврђено да су о свему обавестили Дирекцију за цивилно ваздухопловство БиХ, те да ће бити формирана комисија како би се утврдио тачан узрок незгоде.

- У незгоди је лакше повређена једна особа, које је након указане лекарске помоћи пуштена кући – појаснили су у полицији.

(Српскаинфо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)