ДОДИК О СРАМНОЈ РЕЗОЛУЦИЈИ: Црногорски посланици који су гласали за њу нису добродошли у Српску!

С.М.

22. 06. 2021. у 20:12

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да сви посланици у Скупштини Црне Горе који су гласали за Резолуцију о Сребреници нису добродошли у Српску јер та њихова одлука представља директан удар на РС и српски народ.

ДОДИК О СРАМНОЈ РЕЗОЛУЦИЈИ: Црногорски посланици који су гласали за њу нису добродошли у Српску!

Фото Новости

- Овим чином доношења поменуте резолуције црногорска Скупштина се претворила у антисрпско политичко позориште - истакао је Додик.

Додик је упитао какве везе има Црна Гора са трагичним дешавањима у БиХ и какав је мотив за доношење таквог једног акта који је донешен безочно и без аргумената, без обзира да ли је реч о њиховом личном ставу или је у питању испуњавање интереса антисрпских страних налогодаваца.

- Поставља се и питање зашто опозиција из Републике Српске сада све време ћути, а отворено су се хвалили добрим односима са Алексом Бечићем, Дританом Абазовићем и још некима. И кад су већ у тако добрим односима зашто се нису изборили да спрече усвајање ове срамне антисрпске резолуције - рекао је Додик.

Он је упитао и зашто нико из опозиције није изашао и јасно и гласно осудио овај непријатељски чин својих политичких пријатеља из Црне Горе.

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик истакао је за Срну да је данашње обраћење председника Србије Александра Вучића доказ односа које сваки озбиљан државник треба да има према суштинским националним питањима.

- У потпуности подржавам напоре Србије и председника Вучића, а посебно његово обраћање на седници Скупштине посвећеној Косову и Метохији где је говорио и о невероватном лицемерству међународне заједнице када се постави питање паралеле између Косова и Републике Српске те да се од западних званичника не добија одговор на просто питање какве везе има хуманитарна катастрофа са сецесијом - нагласио је Додик.

Додик је оценио да је ово први пут да један председник Србије има овакав јасно изражен државнички однос према положају Срба и српском националном питању.

- Данашње Вучићево обраћање имало је велики одјек у Републици Српској и велико одобравање њених грађана и српски народ у Републици Српској подржава његове напоре да се остане на српском становишту да будемо своји на свом, без угрожавања туђе слободе и туђих националних, верских културних, људских и других права, истакао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)