ДУШКОВА МАЈКА ВИКАЛА -"УБИЦО": Настављено суђење Чамберу, вештак потврдио да чауре одговарају одузетом пиштољу ЦЗ99

О. М.

21. 06. 2021. у 22:05

НАСТАВАК суђења Далибору Чамберу, оптуженом за убиство навијача "Борца" Душка Савановића и рањавање Алексе Бабића у Трну код Лакташа, поново је протекло на граници инцидента након што мајка убијеног Весна Савановић није могла да суздржи емоције па је, кроз плач, урлала оптуженом да је убица.

ДУШКОВА МАЈКА ВИКАЛА -УБИЦО: Настављено суђење Чамберу, вештак потврдио да чауре одговарају одузетом пиштољу ЦЗ99

FOTO: Arhiva novosti

Све се одиграло у ходнику суда, за време кратке паузе, али је било какав инцидент спречила судска полиција.

- Убицо, убицо - викала је Савановићева оптуженом.

Затим се окренула према његовом адвокату Милошу Палексићу и кроз плач наставила: "Срам те било! Како можеш бранити убицу?! Исти си као и он. Шта се петљаш у медицински посао - викала је мајка, алудирајући на доказе које је одбрана предлагала.

За то време је и њен супруг Миодраг Савановић добацивао да је Чамбер криминалац који је са собом стално носио оружје, што показује да су његове намере нечасне. Ожалошћене родитеље смирила је судска полиција, спречавајући било какав инцидент.

По повратку у судницу Палексић се извинио родитељима и замолио их да схвате да он само ради свој посао. Сличне сцене су виђене и на једном од првих рочишта па је председник судског већа Драган Улетиловић замолио све присутне да се достојанствено понашају у суду. Апеловао је да се такве сцене не понављају да не би дошао у ситуацију да користи "непопуларне мере".

Пред судом је саслушан вештак балистичар Саша Јојић који је утврдио да су чауре, с места злочина, испаљене из пиштоља "ЦЗ 99" који је одузет од оптуженог Чамбера.

- Пиштољ је исправан и чауре с лица места одговарају том оружју - рекао је Јојић.

Окружни тужилац Александар Симоновић суду је предао више материјалних доказа, чиме је завршено извођење доказа тужилаштва.

Злочин се догодио 31. децембра на пумпи "НИС петрол" у Трну. На паркингу је дошло до сукоба и Чамбер је извукао пиштољ и пуцао у задњи леви точак "мерцедеса" у који су сели Савановић и Бабић. Они су покушали да се удаље, али их је оптужени зауставио. Бабић је изашао из возила и Чамбер му је пуцао у стопало и кренуо за њим, али га је Савановић ударио шаком и оборио. Из лежећег положаја Чамбер је испалио трећи хитац у леђа Савановићу наневши му прострелну рану карлице и трбуха од које је преминуо у болници.

СВЕДОЧИ И ОПТУЖЕНИ

МИЛОШ Палексић најавио је да ће одбрана у наставку поступка саслушати оптуженог Далибора Чамбера. Предложио је и неуропсихијатријско вештачање оптуженог, и вештачење повреда које је његов клијент задобио критичне вечери. Одбрана ће као сведока позвати и Милана Ђурђевића, који је кобне ноћи био с Чамбером, а који је након признања кривице осуђен на годину дана затвора због помоћи учиниоцу након кривичног дела.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)