"ТРИОН ТЕЛ" КАЖЊЕНА СА 100.000 КМ: Регулаторна агенција за комуникације изрекла казну због нелегалне мреже

С.М.

21. 06. 2021. у 16:04

РЕГУЛАТОРНА агенција за комуникације (РАК) по службеној дужности је изрекла новчану казну у износу од 100.000 КМ кориснику дозволе "Трион тел" из Бањалуке, због пуштања у рад јавне електронске комуникационе мреже на подручју овог града, без потребних дозвола.

ТРИОН ТЕЛ КАЖЊЕНА СА 100.000 КМ: Регулаторна агенција за комуникације изрекла казну због нелегалне мреже

Фото: Трион Тел

Ова фирма је кажњена због пуштања у рад јавне електронске комуникационе мреже и/или делова те мреже на подручјима утврђеним правоснажним решењима Урбанистичко-грађевинског инспектора-координатора града Бањалуке, а без прибављене одговарајуће употребне дозволе издате од надлежног органа, саопштено је из РАК.

На овај начин Агенција је наложила кориснику дозволе "Трион тел" да обустави пружање јавних телекомуникационих услуга кроз спорне делове мреже на период од три месеца од дана пријема решења. 

Фото: А.Цавић

- Агенција ће у оквиру своје надлежности и даље наставити да прати поштовање прописаних правила и прописа у сектору телекомуникација, те предузимати одговарајуће мере с циљем заштите интереса крајњих корисника - поручено је из РАК.

Иначе "Новости" су раније писале да је мрежа комапније "Трион Тел" под лупом инспекције града јер се сумња да је нелегално постављена. Ово је потврдила и урбанистичко-грађевинска инспекција града Бањалука кој је у прошлогодишњој инспекцији утврдила да је компанија "Трион тел" оптичку мрежу на територији Бањалуке постављала без грађевинске дозволе, због чега је донесено 30 решења о рушењу тих оптичких каблова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)