ДОДИК У ПОСЕТИ МЛАДОМ СПОРТИСТИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Први сусрет, али не и последњи!

С.М.

20. 06. 2021. у 20:42

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик посетио је данас у семберском селу Амајлије 15-годишњег Страхињу Росуљаша младог спортисту са инвалидитетом, који је захваљујући средствима ЈУ Фонда солидарности успешно оперисан.

ДОДИК У ПОСЕТИ МЛАДОМ СПОРТИСТИ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: Први сусрет, али не и последњи!

Фото: РТРС

Страхиња је рођен са поремећајем кичменог канала "Спина бифида" и први пут је оперисао кичму са два месеца, а кук са две године. Захваљујући средствима Фонда солидарности. последњу операцију на куку обавио је угледни свјетски ортопед Дмитри Попков који из Русије долази у болницу у Београду. Упркос свим проблемима, Страхиња игра кошарку у бијељинском Клубу кошарке и репрезентативац је Србије.

Пресрећан је, каже, што му се остварују снови и поручује свим особама са инвалидетом да буду активни да се баве спортом.

- Ни слутио нисам да ћу све ово постићи и да ћу упознати и господина Милорада Додика. Захвалан сам Фонду јер без њихове помоћи не бих могао отићи на операцију, каже Страхиња.

Страхињин отац Драган захвалан је српском члану и председавајућем Председништва БиХ, наводећи да је идеја о оснивању Фонда потекла управо од Додика.

-Страхињина операција је коштала 9.200 евра. Будући да смо имали низ операција прије не бисмо могли сносити сами трошкове, каже Драган.

Додик је рекао да је поносан што средства Фонда солидарности помажу тамо где је најпотребније.

- Страхиња је дивно и весело дете, ово је наш први сусрет, али не и последњи. Ово је дивна породица у којој владају хармонија и љубав. Увек ћемо помагати где год затреба, поручио је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)