ХИМНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УСРЕД СЛОВЕНИЈЕ: Застава Угљевика у центру Кидричева (ФОТО/ВИДЕО)

В. М.

19. 06. 2021. у 21:21

НАЧЕЛНИК општине Угљевик Василије Перић је у словеначкој општини Кидричево подигао заставу Угљевика, уз интонирање химне Републике Српске.

ХИМНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УСРЕД СЛОВЕНИЈЕ: Застава Угљевика у центру Кидричева (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: В.М.

Перић је присуствовао свечаности отварања "Парка генерација" у Кидричеву, општином са којом Угљевичани гаје пријатељске односе.

Начелник Перић је рекао, да од поштовања химне Републике Српске, до пажње сваком кораку указују домаћини, има осећај "као да је код куће или код најмилијих и најбољих пријатеља".

Сарадња две општине, у разним областима, сведоче, по Перићевим речима, "да се, у сваком тренутку, на сваком месту и у свакој прилици, могу да ослоне једни на друге".

 

- Пријатељство са Кидричевом дошло је спонтано и тако се одвија на задовољство свих нас - прича Перић.

- Посебно сам поносан, јер је данас подигнута застава Угљевика и интонирана химна наше Републике Српске, овде у Словенији - рекао је Перић.

- Пријатељство наших општина је благо које треба да чувамо и то чинимои чинићемо. На овај начин градимо нове мостове пријатељства за добробит свих наших грађана.

Жупан Кидричева Антон Лесковар захвалио је Перићу и свим Угљевичанима на пријатељским односима. Рекао је да ће застава општине Угљевик стајати увек у "Парку генерација".

- Угљевичани цене пријатељство и много су добри људи, од њих се много тога може научити - рекао је Лесковар.

Заједно са Перићем заставу је подигао и потпредседник Скупштине општине Угљевик Драган Ђокић. Делегација општине Угљевик боравиће до понедељка у Кидричеву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)