БОМБА БАЧЕНА БРАЋИ У ДВОРИШТЕ: Снажна експлозија узнемирила у петак мештане бањалучког насеља Лауш

О. МАТАВУЉ

19. 06. 2021. у 06:08

Полиција трага за непознатом особом која је у петак бацила експлозивну направу у двориште куће у бањалучком насељу Лауш, која је у власништву тројице браће М. М., Д. М. и З. М.

БОМБА БАЧЕНА БРАЋИ У ДВОРИШТЕ: Снажна експлозија узнемирила у петак мештане бањалучког насеља Лауш

Фото: О.М.

Експлозија је одјекнула око пет часова ујутро у Санској улици и срећом том приликом нико није повређен. Услед детонације разбијена су стакла и оштећена гаражна врата на кући, а оштећен је и аутомобил "фолскваген фокс" који је био паркиран поред куће.

- ПУ Бањалука у 5.25 обратио се М. М. и пријавио да је непосредне пре пријаве у двориште куће бачена експлозивна направа - саопштено је из ПУ Бањалука.

У полицији наводе да је о свему обавештен дежурни тужилац ОЈТ Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да предузму све истражне мере и радње у циљу расветљавања кривичног дела, које ће по свему судећи бити квалификовано као изазивање опште опасности. Први резултати увиђаја указују да је у двориште бачена ручна бомба, што ће бити утврђено даљом истрагом.

Становници Санске улице кажу да су се преплашили јер су им се услед детонације затресли прозори и зидови на кућама.

- Игром случаја у то време сам био будан. Прво сам видео блесак, који је дословно осветлио целу кућу, а затим је одјекнула снанжна експлозија. Све се затресло. Сви у кући су поскакали и пробудили се. Деца су испрепадана... Није нормално да се такве ствари дешавају - причају становници Санске улице, који су инсистирали да им не помињемо имена.

Они наводе да власнике куће познају као добре и поштене људе. Један од њих је полицајац у пензији, док двојица раде у "Водоводу". Међутим, кажу власници углавном бораве на селу, а да у кући живи ћерка једног од њих.

Иначе, кућа се налази у слепој улици и може јој се прићи само из једног правца. По насељу се спекулише да је експлозивна направа у двориште бачена из аутомобила, који је убрзо умакао. Шта је био мотив напада засада није познато, а полиција проверава и наводе о љубавним проблемима које је станарка куће наводно имала са партнером.

ДРУГИ СЛУЧАЈ ОД ПОЧЕТКА МЕСЕЦА

Од почетка месеца ово је други случај који потресао и узнемирио мештане Лауше. Претходно је испред куће у улици Милоша Матића 6. јуна запаљен аутомобил "фолксваген туран", власништво С. М. На њега је бачен Молотовљев коктел и возило је у потпуности изгорело. Тај случај још није расветљен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)