ПРОТЕСТУЈУ ЗБОГ МОБИНГА: СНСД оптужио градоначелника Бањалуке за политички реваншизам у градској управи

С. М.

18. 06. 2021. у 08:12

ОТПУШТЕНИ радници Градске управе Бањалука као и они који су распоређени на друге послове одржали су у четвртак протест испред зграде градске управе, поручујући да се над запосленим у градској администрацији спроводи мобинг.

ПРОТЕСТУЈУ ЗБОГ МОБИНГА: СНСД оптужио градоначелника Бањалуке за политички реваншизам у градској управи

Протест незадовољних / Фото С. Мишљеновић

Њима су се придружили и одборницима СНСД, странке коју предводи Милорад Додик и која чини одборничку већину. За овакво стање оптужују актуелног градоначелника Драшка Станивуковића. Он је, иначе, на изборима за првог човека Бањалуке као кандидат опозиционог ПДП победио кандидата СНСД, партије која је овим градом владала пуних двадесет година.

Драгослав Топић, шеф Клуба одборника СНСД у Скупштини града, каже да се у протеклих пола године у градској управи крше људска права.

- СНСД ће стати иза сваког радника којем су угрожена права. Ово је политички реваншизам који није виђен нигде. Кампања градоначелника била је без подела, а имамо 39 радника који су пребачени са својих позиција мимо закона. Градоначелник наставља са тортуром против радника који су, али и оних који нису, чланови СНСД. Ту су радници који су били учесници рата, али и деца палих бораца. Сваки дан долази све више радника који се жале да трпе мобинг у Градској управи - поручио је Топић.

Градоначелник Станивуковић одбацио је оптужбе за мобинг и поручио да су имали велики број људи који су запослени у септембру прошле године, пред изборе, на уговоре од три до шест месеци. Он је додао да рад нове администрације иде у смеру да се редукује број запослених по стварним потребама, а не по партијским линијама.

- Зна се шта значи кад је човек отпуштен, није радио свој посао, па је добио отказ. Али ако је човеку истекао уговор на одређено, то онда не значи отказ. Мобинг не може бити ако тражите од људи да раде свој посао, мобинг не може бити ако су неки људи били координатори само зато што су чланови одређених странака, - истако је градоначелник.

КРИМИНАЛ

СТАНИВУКОВИЋ каже да га оптужују за то што су отказ добили људи за које се сумња да су радили криминалне радње.

- У Градској управи и даље има запослених који су чланови СНСД, око 90 њих - рекао је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)