"МУЗИКА ЈЕ МОЈ ПУТ": Млади виртуоз хармонике Ђорђе Перић освојио је своју стоту награду (ФОТО)

В. Митрић

17. 06. 2021. у 08:58

ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ виртуоз хармонике Ђорђе Перић из Бијељине освојио је златну медаљу и своју јубиларну стоту награду, на Интернационалном музичком фестивалу у Москви који је одржан од 15 маја до 15 јуна у онлајн формату.

МУЗИКА ЈЕ МОЈ ПУТ: Млади виртуоз хармонике Ђорђе Перић освојио је своју стоту награду (ФОТО)

Фото: В. Митрић

Ђорђе каже да за њега 100 освојених награда представља велики успех ,“али и част што може да на тај начин представља свој град, Републику Српску и БиХ“.

- Од свих путовања на разна такмичења издвојио бих Светски трофеј хармонике у Португалу, где сам предастављао БиХ а боравио сам у граду Фаро који је чаробан – прича нам Ђорђе.

Љубав према музици Ђорђе  је наследио од оца Славише Перића који му је узор али и професор.

Фото: В. Митрић

- Мој тата је директор Музичке школе „Корнелије Станковић“ и мој професор, студирао је у украјинској Одеси и свакодневно ми преноси знање  а поред њега узор су ми је и Јуриј Шишкин и Владимир Мурза - каже Ђорђе и додаје да је музика је његов пут и да жели да њоме озбиљно бави.

Први наступ Ђорђе је имао у Угљевику са четири године а прву награду освојио је у Лозници са само шест година.

- Први наступ памтим као  упознавање са светом музике, нисам имао трему ни тада а никада ни после тога. Прву награду освојио сам 2016 године када сам имао шест година и тада сам већ знао неколико композиција да свирам . додао је Ђорђе.

Фото: В. Митрић

Говорећи о наступима Ђорђе каже да воли да свира пред пуном салом а да су му једни од најдражих наступа у Андрићграду где је наступао више пута на позив прослављеног светског режисера Емира Кустурице.

Ђорђе Перић је завршио пети разред Основне школе „Кнез Иво од Семберије“ са одличним успехом.

- Дневно вежбам хармонику два сата, а кад ссе спремам за такмичење и више, имам и слободног времена за дружења са другарима - рекао је Ђорђе.

У досадашњој каријери овај млади виртуоз хармонике освојио је 100 награда из 25 земаља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)