ОСТАЛО НА ОБЕЋАЊУ: Потпредседник ДСН пита власт зашто демобилисани борци нису добили новчану помоћ

С. М.

14. 06. 2021. у 21:07

ПОТПРЕДСЕДНИК ДНС Радислав Јовичић саопштио је да је прошао и мали Васкрс, а да демобилисани борци још нису добили обећану новчану помоћ.

ОСТАЛО НА ОБЕЋАЊУ: Потпредседник ДСН пита власт зашто демобилисани борци нису добили новчану помоћ

Фото: ДНС

У писму владајућима у Српској, Јовичић је подсетио да су поделу помоћи најавили уочи Васкрса.

– Чекали смо, мислећи да смо ми можда погрешили у тумачењу ваших чудних најава, чекали да прође и мали Васкрс. Ипак смо били у праву, поново сте преварили. Најаву да ћете поделити помоћ нисмо прихватили јер сте направили нову поделу бораца који се у току одбрамбено-отаџбинског рата нису делили - рекао је Јовичић.

Како каже, није му жао што нису добили ту помоћ, јер су они сигурно заслужили много више.

– Заслужили су трајно и системско решење, а не цркавицу коју неко користи у политичке сврхе. Напомињемо вас да није било подела када су борци ВРС и МУП РС гинули за слободу Републике Српске, није било подела на ове или оне, колико је ко имао земље и који је ауто возио, колика су им примања била и да ли је имао локал или не. Делили смо се само на искрене патриоте који су бранили слободу и част Републике Српске и на ратне дезертере и профитере. Данас, када је Дан Војске РС, нема вашег одговора на наша питања - саопштио је Јовичић.

Како каже, постоји само податак да се за „цркавицу“ пријавило нешто мало више од 10.000 демобилисаних бораца.

– Нисте објавили ко је добио и да ли је ико добио вашу милостињу? По ком критеријуму су одабрани ти примаоци, а ко је одбијен и зашто? Из којих извора мислите то да исплатите? Да ли можда из неког старог или новог кредита па ће ти који су примили милостињу вишеструко више кроз отплату тих кредита то враћати? Министар Милуновић каже да је срамотно да председник ДНС Ненад Нешић не зна да се издваја 403 милиона КМ за област пензијско-инвалидског осигурања за 2021. годину, а ми вас питамо је ли срамотно да се кријете иза целог буџета, а да не знате, или нећете да кажете, који је буџет за ову акцију коју водите у подели „цркавице“. Питање је и на који начин распоређујете и тих 403 милиона, и то ће доћи на ред. Надамо се да ћете имати бар и један смислен одговор - наводи Јовичић.

Свим демобилисаним борцима ВРС и МУП РС, као и припадницима ОС БиХ – Пешадијском Република Српска пуку, честито је Дан ВРС са поруком “да не дозволе да нас било ко дели”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)