ЛЕПЕ ВЕСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Министарство исплатило новац за повећања плата радницима

С. М.

14. 06. 2021. у 17:37

МИНИСТАРСТВО привреде и предузетништва РС исплатило је укупно 4.911.857,24 КМ привредним субјектима у Српској, у складу са Законом о подстицајима у привреди РС, на име подстицаја за повећање плата радника.

ЛЕПЕ ВЕСТИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Министарство исплатило новац за повећања плата радницима

Фото Архива

За трећи обрачунски период јул - децембар 2020. године стигло је укупно 429 пријава, док су средства одобрена за 395 привредних субјеката за 14.074 радника, а односе се на захтеве који су достављени у периоду од 01.01 до 01.03.2021. године.

Право на подстицајна средства имала су привредна друштва и предузетници, који су повећали плате запослених, а испуњавају опште и посебне услове Закона о подстицајима у привреди РС.По општинама/градовима највећи износ подстицаја за повећање плате радника додељен је привредним субјектима са подручја града Бањалука, а затим следе град Бијељина и општина Станари. Највеће износе у додели подстицаја за повећање плате радника имају привредни субјекти из области прерађивачке индустрије и области производње електричне енергије.

- Министарство привреде и предузетништва извршиће у наредном периоду анализу примене Закона о подстицајима у привреди РС која ће обухватити четири обрачунска периода за подстицај за повећање плате радника - наводи се у саопштењу Министарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)