ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО О РУШЕЊУ ЦРКВЕ: У светиње се не дира, оне се обнављају и граде

Novosti online

07. 06. 2021. у 15:20

ГРАДОНАЧЕЛНИК Бање Луке Драшко Станивуковић тврди да "све институције Републике Српске ћуте о рушењу цркве у Коњевић-Пољу, али да Бања Лука неће".

ДРАШКО СТАНИВУКОВИЋ СЕ ОГЛАСИО О РУШЕЊУ ЦРКВЕ: У светиње се не дира, оне се обнављају и граде

Фото: Принтскрин/илустрација

- Град Бања Лука ће финансијски, морално и на све друге начине подржати изградњу нове цркве, а оно што нас охрабрује је чињеница да се око такве идеје већ окупљају наши верници, као и одређене православне фондације. Наш је посао да будемо снажна подршка, што је дужност највећег града у Републици Српској. У светиње се не дира. Светиње се чувају, обнављају и граде - навео је Станивуковић.

Додао је да с поносом може рећи да у Бањалуци постоји место за све верске објекте, богомоље и за све вернике.

- Бањалука ће обновити цркве, катедрале и џамије, а онима који су и даље без све документације или решених имовинско-правних односа, Град ће бити подршка до процеса легализације, па чак и након тога. Слава Бањалуке је у четвртак - Спасовдан, нека нас спаси све мржње која се међу нама укоренила. Одмах након прославе радујем се планираном састанку с муфтијом и разговору о важним питањима, као и с бискупом о стварима које смо већ започели, а које су од интереса за католичку заједницу. То је порука коју Бања Лука шаље целом свијету - поручио је Станивуковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)