СВЕДОЦИ ТРАЖЕ ЗАШТИТУ: Бурно рочиште у Тужилаштву БиХ око захтева за продужење притвора Дарку Елезу

О. МАТАВУЉ

02. 06. 2021. у 08:12

ТУЖИЛАШТВО БиХ за још три месеца тражило је продужење притвора Дарку Елезу, осумњиченом за убиства Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, и покушаје ликвидација и изнуде.

СВЕДОЦИ ТРАЖЕ ЗАШТИТУ: Бурно рочиште у Тужилаштву БиХ око захтева за продужење притвора Дарку Елезу

Фото Тужилаштво БиХ

Као кључни аргумент за продужење притвора тужилац Дубравко Чампара је навео одузимање српског држављанства Елезу. Сматра да би, на слободи, Елез могао утицати на сведоке за које тврди да су у страху и траже заштиту.

- Након Елезовог позива један сведок је добио прединфарктно стање и завршио у болници - рекао је Чампара.

Додаје да је други сведок донео снимак изнајмљивања стана који је требало да послужи за скривање убица у Бијељини, као и да је Елез пет дана пре убиства 2018. илегално ушао у БиХ.

- Знамо и како је украден ауто о којим је убиство извршено, а тај који га је украо налази се у притвору - рекао је Чампара.

Додао је да су Елезу од 2018. до 2020. прислушкивани разговори у Србији, а снимци су достављени тужилаштву. Тужилац сматра да ће Елез напустити БиХ уколико се нађе на слободи, јер су створени услови да му се суди у предмету "Лутка".

- Ако му се не продужи притвор побећи ће. Али неће у Србију, већ у Црну Гору - тврди Чампара.

ЕЛЕЗ: ЗНА СЕ КО ЈЕ ПОБИО ЉУДЕ

ДАРКО Елез пред судом је рекао да је од првог дана јасно да се овде заправо ради о предмету "Лутка" и свеједно му је да ли ће остати у притвору кад на леђима има тај случај.

- Незаконито ми је узето држављанство Србије. Даћу гаранције да се истрага против мене води од рођења до данас. Зна се ко је побио те људе - рекао је Елез.

Бранилац Сенад Крехо противио се притвору предлажући да се одреде мере забране, уз напомену да ће Елеза пријавити у његовој кући, сматрајући да у Српској неће бити сигуран.

- Сведок Владимир Стевановић Манчо дао је три исказа у којима каже да је организатор групе Владан Пејушић. Тамо говори како га Елез наводно пита ко има више пара Јован Шкобо или Милутин Мића Даниловић. Тражи да ли наводно имају контакт с Ђорђем Ждралом. Ради се о професионалном сведоку који даје исказе у шест предмета - тврди Крехо.

Он каже да је тужилац сведоку презентовао снимак с убиства Миличевића, да би он рекао да је могући извршилац Владимир Ковачевић, навијач ФК Рад. Исти сведок је као извршиоца касније идентификовао Нинослава Милошевића.

- Прича да је Елез дао налог да се убију Милош Божовић и Златан Ћук није тачна. Сведок каже да је Манчо рекао Божовићу да је за његово убиство плаћено 50.000 евра, а да је пуцач требало да буде Недељко Лиздек - каже Крехо.

Истакао је да су се Шкобо и Даниловић помирили у Београду и да су сукобе оставили иза себе.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)