ОТПИСАЛИ АПОТЕКАРЕ у ДОБОЈУ: Градска управа олако дозволила да оду у ликвидацију

Љ. Ђурић

31. 05. 2021. у 06:15

ГРАДСКЕ власти у Добоју су се олако одрекле ЈЗУ "Јован Јовановић Змај", дозволивши да оде у ликвидацију због неликвидности, предавши је пре две године стратешком партнеру "Вивамедику" из Зворника, а цех сада испаштају незадовољни радници.

ОТПИСАЛИ АПОТЕКАРЕ у ДОБОЈУ: Градска управа олако дозволила да  оду у ликвидацију

Фото: Љ. Ђ.

Иако су давање те сагласности на седници СГ условили заштитом интереса Града као оснивача, задржавањем права на део имовине апотеке у поступку решавања власничког статуса непокретности и задржавањем радника, запослени који су се обратили нашем листу тврде да се тај услов не поштује.

- Прво сам премештена на ниже радно место у односу на квалификације и референце које поседујем, а сада сам добила и решење о престанку радног односа. Није реч само о мени, већ има још отпуштања, осећамо се изданим од Града - жали се Зора Филиповић.

То тврди и неколицина других радника добојске апотеке, који су нам се обратили, али су још увек у радном односу и не желе да им се открије идентитет, јер трпе мобинг на послу.

Њихове тврдње негира директор Апотеке "Вивамедик" у Добоју Роксола Зовко, рекавши да су сви пословни потези, као и премештања запослених на друге послове и прекиди радног односа у складу са законским прописима.

- Доставите нам прецизна питања и на коју тему желите одговор и добићете их написмено - рекла нам је Роксола Зовко, али у законом предвиђеном року и поред обећања није доставила одговоре на питања.

Фото: Н. Живановић

Оно што је у свему овоме нејасно је под којим је околностима зворничка фирма "утопила" и добојску апотеку у састав групације "Моја апотека" и на који начин се то одржава на споразум о стратешком партнерству, који је Град Добој постигао са "Вивамедиком".

Апотекари у Добоју замерају градским властима што су, како тврде, препуштени на милост и немилост новим газдама.

ИМОВИНА

ЈОШ увек није разрешена власничка структура ранијег добојског Регионалног медицинског центра "23. август", који се распао избијањем рата у БиХ. Као самосталне јединице сада су Општа болница, Дом здравља, Регионални институт за заштиту здравља и Апотека, али се још увек нису раздружиле када је имовина у питању.

"РЕЦЕПТ" ЗА ПРОПАСТ

НИЈЕ само Добој, од већих градова у РС, остао без своје Градске апотеке, јер је на готово исти начин то прво урађено у Бањалуци. Сумњиво, свесно лоше управљање јавним апотекама, извлачење новца и стварање губитака, довели су до пропасти апотекарских установа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)