НА ЏИП ПУЦАНО СА ДВЕ СТРАНЕ? Почело извођење доказа одбране на суђењу за убиство Крунића

О. МАТАВУЉ

29. 05. 2021. у 08:30

НА суђењу за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића, његовог телохранитеља Жарка Павловића и рањавање возача Горана Илића у Окружном суду у Бањалуци јуче је почело извођење доказа одбране која тврди да злочин није извршен онако како то приказује тужилаштво.

НА ЏИП ПУЦАНО СА ДВЕ СТРАНЕ? Почело извођење доказа одбране на суђењу за убиство Крунића

Фото Архива

Тања Савић, бранилац првооптуженог Бенедија Ђукановића, сматра да на Крунићево возило није пуцано само с једне, десне стране, како то тврди тужилаштво, већ са две стране. Зато је предложила да се уради мешовито балистичко-медицинско вештачење, што је суд и одобрио.

Савићева тврди да балистичким вештачењем тужилаштва нису одређени правци пуцања, и улазак пројектила у возило.

- Оптужница је заснована на исказу Илића, а вештачењем желимо доказати да се то није одиграло онако како је наведено. Крунић је погођен с десне стране, а све повреде су на левој - рекла је Савићева.

МАТЕРИЈАЛНИ ДОКАЗИ

ОДБРАНА Бенедија Ђукановића најавила је да ће у наставку саслушати три сведока, затим стручњака за ДНК анализе, и да ће извести материјалне доказе и вештачење с којим намерава да докаже да "тојота" у којем су биле жртве, а која има аутоматски мењач, није могла сама да се заустави, већ да је неко то намерно морао да уради.

ЗЛОЧИН Изрешетано возило Славише Крунића, Фото Д. Поздеровић

Осим Ђукановића за планирање и организовање убиства оптужен је Емилио Балдо, а у свему је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размени ватре с Илићем. За помагање у злочину оптужен је и бивши радник "Сектор Секјуритија" Родољуб Гајић.

Одбрана је као доказ извела вештачење трагова барутних честица из "голфа" који је користио Ђукановић, а који је пронађен у Тешњу годину дана након злочина. Вештачење је урадило тужилаштво, које тај доказ није користило, вероватно због чињенице да у возилу барутне честице нису пронађене.

- Честице нису пронађене. Уколико возило није било добро затворено и чувано, могуће је да су уништене или нестале. Да ли их је уопште било, то не можемо знати - рекла је вештак Весна Матић.

Уз помоћ вештака Зорана Обрадовића одбрана је утврдила и да Ђукановићев ДНК није био присутан у "опел корси" коју је, према оптужници, користио Балдо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)