НОЖЕМ ИЗБО СУПРУГУ: Осуђен на четири и по године затвора због покушаја убиства у Прњавору

О. МАТАВУЉ

27. 05. 2021. у 13:42

СТАНИША Главендекић (51) из Прњавора осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на четири и по године затвора због покушаја убиства своје супруге Драгосаве Главендекић (48), коју је ножем избо по врату и леђима.

НОЖЕМ ИЗБО СУПРУГУ: Осуђен на четири и по године затвора због покушаја убиства у Прњавору

Фото Д. Поздеровић

Уз казну затвора Главендекићу је изречена двогодишња безбедносна мера у виду забране приближавања на 200 метара и комуникације са жртвом, која ће ступити на снагу након што издржи затворску казну. Изречена му је и обавезна мера лечења зависности од алкохола, која не може бити дужа од три године, те мера безбедности обавезног психосоцијалног третмана.

Злочин се догодио 17. децембра прошле године у кафани у улици Светог Саве у Прњавору. У оптужници се наводи да Станиша од маја 2020. године није живео са супругом. Када ју је срео у центру Прњавора позвао ју је на пиће. У први мах она је одбила да седне с њим, говорећи како мора да иде код стоматолога, али је Станиша више пута позивао и инсистирао да попију пиће. Драгосава је, на крају прихватила позив и села са њим за сто.

- Током разговора оптужени је нагло устао од стола. Под битним утицајем зависности од алкохола, у пијаном стању са око 2 г/кг алкохола у организму, са умишљајем је покушао убити оштећену - наводи се у оптужници.

Појашњава се да је Станиша из џепа извадио нож, са оштрицом дугачком 20 цм.

- Пришао је оштећеној док је седела, те јој ножем задао два убода у задњу страну врата, услед чега је Д.Г. задобила телесне повреде у виду две убодне ране на задњој страни врата. Након тога су им притрчали Живко Милијаш и Недо Божуновић, који су седили за суседним столом, ухватили га за руку, оборили и задржали до доласка полиције - наводи се у оптужници.

Док су се они борили са оптуженим Драгосава је отрчала до зграде Дома здравља у Прњавору. Након указане помоћи превезена је у УКЦ Републике Српске где је оперисана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)