ПОСЛЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ: Подигнута оптужница за страдање породице Ливњак

О. Матавуљ

25. 05. 2021. у 15:19

ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Добоју подигло је оптужницу против Горана Бијелца (21) из Теслића због изазивања саобраћајне несреће у којој су погинули супружници Зоран (45) и Свјетлана Ливњак (37), њихова кћерка Драгана (19), док је млађа Софија (4) задобила тешке повреде.

ПОСЛЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ: Подигнута оптужница за страдање породице Ливњак

Фото: Фејсбук

Бијелцу је на терет стављено кривично дело угрожавање јавног саобраћаја које је, према правној квалификацији, почињено из нехата и прети му казна од једне до осам година затвора.

- Оптужени се терети да се, као учесник у саобраћају, није придржавао саобраћајних прописа и тиме угрозио угрозио јавни саобраћај и довео у опасност животе људи, па је услед тога наступила смрт три особе - рекла је портпарол ОЈТ Добој Слободанка Лукић.

Она каже да је оптужница, са свим доказима, прослеђена на потврђивање Основном суду у Теслићу.

Трагедија, после које је двоје деце остало сирочад, догодила се 15. августа прошле године у Булетићу, на путу Котор Варош - Теслић. Према незваничним информацијама до несреће је дошло када је Бијелац, возећи "ауди А6" прешао у леву саобраћајну траку и сударио се са "фијат мареом", којом је управљао Зоран Ливњак.

Од силине удара Свјетлана и Драгана Ливњак су на месту остале мртве, док су Зоран и Софија превезени у болницу. Зоран је после 10 дана подлегао од тешких повреда главе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)