САД ЗНАМ ДА ЋУ ЗАБЛИСТАТИ НА МАТУРСКОМ БАЛУ: Фондација хуманости "Новости" обезбедила свечану гардеробу за штићенице из Звечанске

Д. Матовић

21. 05. 2024. у 12:47

У ДАНИМА када матуранти широм Србије бирају шта ће обући за прославу мале и велике матуре, штићенице Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској већ су решиле ту дилему. Захваљујући Фондацији хуманости Компаније "Новости", која им је у сарадњи са P.S. fashion, обезбедила свечану гардеробу блистаће на својим посебним вечерима.

САД ЗНАМ ДА ЋУ ЗАБЛИСТАТИ НА МАТУРСКОМ БАЛУ: Фондација хуманости Новости обезбедила свечану гардеробу за штићенице из Звечанске

Фото Н. Скендерија

У локалу P.S. fasion јуче пре подне владала је права матурска еуфорија. Девојчице и тинејџерке трчкарале су до кабина и назад, са осмесима на лицима и саветовале се једна с другом о моделима и бојама. Испробавале су хаљине, панталоне, сакое, блузе, тренерке... Шетале су по продавници ногу пред ногу као манекенке, вртеле се у круг испред огледала. Широке хаљине плесале су са њима док су се окретале. Њихове очи сијале су од радости, а осмеси су причали причу о захвалности.

- Хаљине су стварно дивне, а ова ми се највише свиђа. Сад знам да ћу заблистати на матурском балу - показује нам розе хаљину на вешалици плавоока осмакиња Милица. - Моћи ћу да је носим и са патикама.

Фото Н. Скендерија

У елегантној црној хаљини Анђела је посматрала свој одраз у огледалу.

- Изгледам као дама. Ова хаљина ми даје осећај да могу да постигнем све што пожелим. Мислим да ће ово бити почетак нечег великог за мене. Нисам веровала да ћу имати овако лепу хаљину за матуру. Желим да ову прекретницу у животу прославим на најбољи могући начин - рекла нам је ова осмакиња која планира да упише школу за сценске маске и власуљaрство.

Фондација "Новости" већ 19 година облачи девојчурке из Звечанске за важну свечаност, а већ три године у томе помаже P.S. fashion. Овога пута из Чачка, где је седиште модне фирме, дошла је и стилиста Јелена Мирковић која је матуранткињама помагала у избору одеће. С осмехом је посматрала ужурбаност и узбуђење у просторији.

Фото Н. Скендерија

- Преслатке су, младе, срећне, расположене, а скромне - каже нам. - Ово је за мене једно од најлепших искустава у каријери. Ове девојчице заслужују да се осећају посебно на матурској вечери. Њихови осмеси су доказ колико им је то важно. Матурска хаљина није само комад одеће, она је симбол наде, самопоуздања и будућности која им предстоји. Драго ми је што сам део овог дивног тренутка у њиховим животима.

Прилази Александра, помало збуњена. У руци стиска браон памучни комплет.

- Свидела ми се тренерка и мислим да ми лепо стоји - рекла је. - Баш ми је драго и много сам срећна. Ово ће бити успомена коју ћемо сви памтити.

Ово нам је диван задатак

ПРЕДСТАВНИЦА P.S. fashion, Марија Милошевић, која је задужена за односе са јавношћу, рекла нам је да је за ову фирму привилегија што су део оваквог догађаја:

- За нас је ово диван задатак, јер помажемо младим људима да се осећају самоуверено и посебно у дану када обележавају крај једног животног поглавља и почетак новог. Можда је ово мали допринос, али како кажу "малим корацима до великог циља". Желимо им леп провод и срећну и успешну будућност.

Дефектолог Верица Михаиловић из Дома "Моша Пијаде" гледала је раздрагану децу с поносом и осмехом:

- Девојчице су пресрећне, за њих је матура један од најважнијих догађаја у животу, и захваљујући овом гесту осећају се равноправно са својим вршњацима. Увек се трудимо да им пружимо љубав, подршку и осећај сигурности, али овакви тренуци им дају нешто посебно - осећај да су важни и да их неко види и цени. Њихова радост је наша највећа награда. Ово је дивна и племенита акција Фондације "Хуманости" наших цењених "Вечерњих новости".

Фото Н. Скендерија

И Стефан Лукић, руководилац Дома "Јован Јовановић Змај", са поносом је посматрао девојчице како испробавају свечану одећу.

- Ова деца често су суочена с изазовима који су ван њихове контроле, али овде, видимо колико је важно да им пружимо прилику да заблистају. Матура је тренутак када свако дете треба да се осећа посебно, и захваљујући овој донацији, наше девојчице ће имати успомене које ће их подсећати да су вредне и вољене. Наша посвећеност у дому није само пружање основне бриге, већ и стварање окружења у којем свако дете може да сања велике снове и верује у своју будућност. Видети их овако срећне и узбуђене је подсетник колико је важно улагати у њихову срећу и самопоуздање. Акција "Новости" је доказ да мале ствари могу направити велику разлику. Осмеси девојчица су наша највећа награда и мотивација да наставимо да радимо све што је у нашој моћи да им пружимо љубав, подршку и прилике које заслужују. Надамо се да ће њихови животни путеви ићи у добром смеру.

Бирале и четири младе маме

ОДЕЋУ за матуру бирале су и младе маме из Материнског дома који, такође, припада Звечанској. Саветовале су једна другу око модела и боја које им добро стоје. Трчале до кабине и назад.

- Овог пута дошле су четири младе маме које прослављају малу или велику матуру -  каже нам Милица Корићанин из Материнског дома. - За њих је ово прилика да буду у ширем друштву равноправни чланови. Матура је за њих више од прославе, то је симбол новог почетка. Ове младе маме заслужују сву срећу и подршку коју можемо да им пружимо. У Материнском дому сви се трудимо да им створимо атмосферу љубави и сигурности. Видети их срећне и узбуђене, спремне да закораче у нови живот с осмехом, подсећа нас зашто радимо то што радимо. Њихова радост је наша највећа награда.

Док је Лукић говорио, девојчице су се и даље вртеле пред огледалима, срећне и свесне да ће њихово матурско вече бити ноћ за памћење.

Свечане тоалете добиле су младе даме, али ни момци неће бити, изостављени. Као и претходних година обући ће се у "Треф спорту".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је шефице десничарских странака у Италији и Француској што нису постигле договор о удруживању у следећем сазиву Европског парламента.

14. 06. 2024. у 17:25

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЗВЕЗДА СЕ РЕШИЛА ВЕЗИСТЕ: Странац напустио Маракану, а остаје у Суперлиги