КРЕИРАЛИ НАСЛОВНИЦУ "НОВОСТИ": Осмаци београдске ОШ "Дринка Павловић" јуче посетили редакцију нашег листа

Д. Матовић

10. 02. 2024. у 17:25

МЛАДАЛАЧКИ ентузијазам испунио је јуче редакцију "Вечерњих новости". Осмаци београдске ОШ "Дринка Павловић" са наставницима Слободаном Живковићем и Маријом Тривунчић, завирили су иза кулиса новинарског стваралаштва и откривали тајне процеса стварања новина.

КРЕИРАЛИ НАСЛОВНИЦУ НОВОСТИ: Осмаци београдске ОШ Дринка Павловић јуче посетили редакцију нашег листа

Фото: N.Skenderija

Мале истраживаче дочекали су искусни новинари и упутили их у журналистичку свакодневицу. Децу је занимало како се проналазе теме, истражује, раде интервјуи са познатима... А, нама су открили ко су њихови идоли и са ким би највише волели да разговарају.

- Било би фантастично да упознам кошаркаше и фудбалере. Обожавам и кошарку и фудбал - рекао је Лазар Видовић новинарима спортске рубрике.

И Андрија Јовић није крио страст према кошарци:

- Маштам да упознам кошаркаше Партизана.

Фото: N.Skenderija

 

Интервјуи у нашем студију

ЂАЦИ су посетила и студио "Новости" где су испробали своје водитељске способности. Радили су и интервјуе једни са другима, али и са наставницима. Како међу осмацима из "Дринке" има и будућих глумаца у студију су показали и глумачке вештине.

Очи основаца су светлеле од радозналости, спремне да истраже сваки кутак. Дуња Миладиновић каже да би желела да буде телевизијски новинар:

- Волела бих да интервјуишем Марију Шерифовић, а председника Александра Вучића бих питала како подноси негативне коментаре које добија.

Њена другарица Ива Пићурић додала је са осмехом:

- Волела бих да постављам познатим личностима чудна, понекад и интимна питања. Питала бих Јелену Карлеушу где набавља костиме. Осам година идем у школу глуме, ускоро ћу највероватније играти у једном хорор филму. Можда ћу једног дана у "Новости" доћи због интервјуа. Ко зна...

Основци су постављали и питања новинарима да чују искуства из прве руке. Узбуђено су посматрали рад у редакцији, упијајући сваки корак у процесу стварања новина, од одабира прича до дизајнирања страница. Са огромном креативношћу и интересовањем, осмислили су насловну страну која је одражавала њихову маштовитост и интересовања. Наслови су довољно речити: "Осмаци 'Дринке' најбољи на завршном испиту!", "Барбара Бобак 'покидала' Тик-ток", "Наш Јоле најбољи наставник", "Хоћемо у клуб за матурско вече"...

- Било је сјајно, осећао сам се као прави новинар - каже Михаило, који жели да буде архитекта. - Хвала вам што сте нас угостили и показали нам ваш свет. Ово искуство ћу заувек памтити.

Основци су насмејани напустили редакцију "Новости", можда и маштајући о каријери у свету новинарства. Као трофеј понели су своју насловну страну "Вечерњих новости", поносни и радосни због онога што су сами створили.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните нуклеарно дугме (ФОТО/ВИДЕО)

ПУТИН НАРЕДИО ВОЈСЦИ: Притисните "нуклеарно дугме" (ФОТО/ВИДЕО)

РУСИЈА је поново извела тактичко распоређивање нуклеарног оружја и вежбу гађања дуж границе са Украјином, која је укључивала пребацивање лажних нуклеарних бојевих глава до складишта и аеродрома, где су утоварене на бомбардере.

13. 06. 2024. у 19:59

Коментари (0)

СРАМ ВАС БИЛО! Енглези се баш плаше Србије, раде све да подигну тензије пред меч против орлова