ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни
Нема ништа пријатније од дома који мирише на печене јабуке, цимет и мед. Овај традиционални десерт не само да је лак за припрему, већ је здравији од већине слаткиша. Савршен је за послеподневну ужину, породични ручак или као топла слатка вечера.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 4 велике јабуке
- 4 кашике сецканих ораха
- 4 кашике меда или јаворовог сирупа
- 1 кашичица млевеног цимета
- мало путера (по жељи)
Припрема:
Јабуке добро оперите и пажљиво извадите коштице, водећи рачуна да не пробушите дно, како фил не би исцурио. У чинији помешајте сецкане орахе, мед (или јаворов сируп) и цимет. Напуните јабуке – Смесу ставите у шупљине сваке јабуке, равномерно распоређујући. Сложите пуњене јабуке у ватросталну посуду. По врху сваке ставите мали комадић путера (ако желите додатну арому и сјај). Пеците у унапред загрејаној рерни на 180°C око 25–30 минута, док јабуке не омекшају и благо порумене.
Служити топле. Савршено се слажу са:
куглом ванила сладоледа, кашиком домаћег шлага, мало густе павлаке или грчког јогурта
Уживајте!
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОРБАНА: Ситуација је опасна, Европа је на прагу рата
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је ситуација опасна и да је Европа на прагу рата.
15. 11. 2025. у 18:52
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Полиција улетела на свадбу, ХАПСИ МЛАДУ - а тек објашњење! Ово је ЛУДНИЦА (ВИДЕО)
ЧАК и на најлепшим свадбама понекад се десе непредвиђене ситуације, ситне грешке или чак већи инциденти.
14. 11. 2025. у 16:23
Коментари (0)