ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни

Milena Tomasevic

08. 10. 2025. у 06:23

Нема ништа пријатније од дома који мирише на печене јабуке, цимет и мед. Овај традиционални десерт не само да је лак за припрему, већ је здравији од већине слаткиша. Савршен је за послеподневну ужину, породични ручак или као топла слатка вечера.

ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни

ФОТО: Novosti

Састојци 

  • 4 велике јабуке 
  • 4 кашике сецканих ораха
  • 4 кашике меда или јаворовог сирупа
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • мало путера (по жељи)

Припрема:

Јабуке добро оперите и пажљиво извадите коштице, водећи рачуна да не пробушите дно, како фил не би исцурио. У чинији помешајте сецкане орахе, мед (или јаворов сируп) и цимет. Напуните јабуке – Смесу ставите у шупљине сваке јабуке, равномерно распоређујући. Сложите пуњене јабуке у ватросталну посуду. По врху сваке ставите мали комадић путера (ако желите додатну арому и сјај). Пеците у унапред загрејаној рерни на 180°C око 25–30 минута, док јабуке не омекшају и благо порумене.

Служити топле. Савршено се слажу са:

куглом ванила сладоледа, кашиком домаћег шлага, мало густе павлаке или грчког јогурта

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

МИ СМО УСПАВАНИ ДИВ, ДРУГО МЕСТО НА ТАБЕЛИ НИЈЕ ОПЦИЈА! Прво обраћање новог тренера Партизана од кад је стигао у клуб