ПРАВА РАПСОДИЈА УКУСА: Необичан ролат правићете редовно
Сви укућани ће га обожавати.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За кору:
- 4 јајета
- 100 г шећера
- 100 г пшеничног брашна
- 30 г густина
- 1/2 кесице прашка за пециво
- 3 капи жуте боје за колаче
За фил:
- 250 г свежег сира
- рендана кора 1 лимуна
- 2 кашике сока од лимуна
- 120 мл слатке павлаке
- 3 кашике шећера
Припрема:
Од беланаца умутите чврст шам са шећером. Постепено додајте жуманца и боју. Брашно помешајте с прашком за пециво и густином, па додајте и то. Обложите папиром за печење плех, у који ћете сипати смесу за кору и пећи 20 минута на 180 степени. Док је тесто млако, увијте га заједно с папиром за печење у ролат влажном крпом. Миксером умутите сир са шећером, додајте нарендану кору и сок од лимуна. У посебној чинији умутите слатку павлаку, сједините с филом, па намажите кору ролата, поново је уролајте и оставите да се стегне.
(trpeza)
Препоручујемо
ЧОКОЛАДНИ РОЛАТ СА ВИШЊАМА: Слатка симфонија укуса која освојити сва ваша чула
02. 04. 2025. у 11:30
РЕЦЕПТ ЗА РАФАЕЛО РОЛАТ: Неодољива посластица буди сва чула, као створена за славску трпезу
19. 01. 2025. у 15:00Новости онлине
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)