НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Када их будете пробали, нећете веровати да у њима нема ни млека, ни јаја
Ништа као домаће крофне. А у време поста ту је овај рецепт, који се укусом не разликује од мрсног!
Foto: Jutjub/Printskrin/Šta za ručak?
Састојци:
- Брашно 500 г
- Суви квасац 1 кесица
- Млака вода 250 мл
- Шећер 100 г
- Ванилин шећер 1 кесица
- Со прстохват
- Уље 50 мл
- Рендана корица лимуна 1
- Шећер у праху за посипање
- Уље за пржење
Припрема:
У великој посуди, помешајте млаку воду, 1 кашику шећера и сухи квасац. Оставите да одстоји око 10 минута док се квасац не активира. Додајте преостали шећер, ванилин шећер, прстохват соли, уље и рендану корицу лимуна (ако користите). Постепено додавајте брашно и месите док не добијете глатко, мекано тесто. Покријте посуду крпом и оставите да тесто нарасте на топлом месту, око 1 сат или док не удвостручи волумен.
Након што тесто нарасте, премесите га кратко и разваљајте га на благо побрашњеној површини на дебљину од око 1 цм. Користите округли резач или чашу да изрежете крофне. Преостало тесто поново скупите, премесите и поново изрежите док не искористите све.
У дубокој шерпи загрејте уље на средњој температури. Пазите да уље није превише врело како крофне не би изгореле споља а остале непечене изнутра. Пажљиво ставите крофне у врело уље и пржите са обе стране док не добију златно-смеђу боју, око 2-3 минута по страни. Извадите пржене крофне и ставите их на папирни убрус да упију вишак уља.
Када се крофне мало охладе, посипајте их шећером у праху пре сервирања. Послужите крофне док су још свеже и топле. Могу се чувати у херметички затвореној посуди неколико дана.
(superrecepti)
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КНЕДЛЕ СА ШЉИВАМА: Праве се лако, а поједу очас посла
10. 03. 2025. у 15:00
ТУФАХИЈЕ, БАШ КАО КОД НАШИХ БАКА: Рецепт за омиљени десерт са јабукама и орасима
07. 03. 2025. у 16:00Јована Васић
РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
03. 03. 2025. у 12:00Јована Васић
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)