БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Новости онлине

20. 07. 2024. у 15:00

Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина

Foto: Shutterstock

Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.

Састојци:

за кору (пеку се 4 коре):

  • 4 беланцета
  • 100 г шећера
  • 80 г млевених ораха
  • 20 г (2 кашике) какао праха

 за чоколадни крем:

  • 16 жуманаца
  • 250 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 50 г какао праха
  • 40 г пудинга са укусом чоколаде
  • 5 дл млека
  • 250 г чоколаде
  • 250 г путера собне температуре

 за фил са малинама:

  • 500 г смрзнутих малина
  • 200 г шећера
  • 3 дл воде
  • 2 кесице пудинга са укусом ваниле

Глазура:

  • 200 г чоколаде
  • 5 кашика уља

Припрема:

Коре:

Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.

У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.

Чоколадни фил:

Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.

Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.

Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.

Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).

Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.

Фил са малинама:

Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.

Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.

Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.

Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.

(glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: Детету бих дао ДЕСЕТКУ

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"

ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.

05. 12. 2025. у 11:27

Коментари (0)

ПАРТИЗАН НАШАО ТРЕНЕРА? Пабло Ласо стиже у Хумску...