ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води

Novosti online

12. 06. 2024. у 09:00

Када су напољу високе температуре, највише нам прија сладолед, а ми вам предлажемо сјајан рецепт.

ПОТРЕБНА СУ САМО ТРИ САСТОЈКА: Посни сладолед са маком, за све који посте на води

Фото Shutterstock

Потребна су само три састојка, а одличан је предлог и када постите на води. Овај рецепт за посну ледену посластицу са маком ће вас одушевити.

Састојци:

3 банане

50 мл сока од поморанџе (може и од лимуна, одосно лимунада)
50 г млевеног мака

Припрема посног сладоледа на води са маком:

Банане ситно исеците (који год облик да желите), па поређајте на неку тацну и оставите у замрзивачу преко ноћи. Затим банане изблендирајте, па додајте сок од поморанџе (лимуна) и мак. Поново добро изблендирајте, па сипајте у посуду за сладолед. Сладолед вратите у замрзивач преко ноћи, па можете да служите. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)