КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали

Новости онлине

28. 04. 2024. у 15:00

Нугат торта је незаобилазна на свакој трпези због фантастичног споја нутеле, чоколаде, лешника и наполитнаки.

КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

За коре:
  • 10 јаја
  • 10 кашика шећера
  • 6 кашике брашна
  • 4 кашике какаоа
  • 200 мл уља
  • 300 мл млека

За фил: 

  • 700 мл млека
  • 120 г скроба
  • 200 г шећера
  • 150 г чоколаде
  • 100 г печених лешника
  • 100 г наполитанки од лешника
  • 250 г маргарина
  • 200 мл слатке павлаке
  • 300 г нутеле

Припрема: 

Помешајте скроб и шећер, па сипајте 300 мл млека и промешајте тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када крене да кључа сипајте смесу са скробом. Кувајте док се не згусне, уз непрастано мешање. На крају додајте чоколаду и кувајте док се не отопи, опет уз непрестано мешање. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. Умутите охлађени фил, па додајте умућени маргарин. Сједините миксером, па додајте умућену слатку павлаку. Лепо умутите и додајте нутелу, изблендирани лешник и наполитанке. Све добро промешајте. 

Фото: Free Images Pixabay

Одвојите жуманца од беланаца, па кратко умутите беланца (5 комада), онда постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Затим постепено додајте жуманца (5 комада) и наставите да мутите. Сипајте уље и сједините миксером, па додајте просејано брашно (3 кашике) и какао (2 кашике). Лагано умешајте и онда сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. Од исте количине састојака и на исти начин направите још једну кору. Када се коре охладе пресеците сваку на 2 дела, тако да добијете 4 коре.

Прву кору премажите млеком, па филом, а затим ставите другу кору, премазати млеком, па филом. Преко иде трећа кора која се премазује млеком, па филом, а онда и четврта кора. Затим целу торту премажите филом.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана