НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА РУСКЕ КАПЕ: Данима остају свеже, сочне и мекане

Јована Васић

26. 02. 2024. у 22:11

Доносимо вам најбољи рецепт за руске капе, које данима остају свеже и мекане.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА РУСКЕ КАПЕ: Данима остају свеже, сочне и мекане

Фото: Принтскрин Јујтуб/ Marija Karma

Састојци:

  • 8 јаја 650 г шећера 20 кашика брашна 2 кашике какаоа 8 кашика топле воде 500 мл млека 1 ванилин шећер 250 г маргарина

Припрема:

  •  Добро умутити јаја са 400 грама шећера, па додати 14 кашика брашна, какао и топлу воду. Мутити док се не добије једнолична смеса, па пећи кору на 200 степени у четвртастом подмазаном плеху који је посут брашном.
  •  За фил загрејати млеко и додати 250 грама шећера, па у мало млека размутити шест кашика брашна и ванилин шећер. Од ове смесе скувати пудинг, па у охлађену масу додати умућен маргарин.
  •  Малом чашом вадити кружиће од коре, сваки исећи напола и филовати унутра и споља, са стране их уваљати у кокосово брашно, а одозго премазати растопљеном чоколадом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

Нова опрема за школу, бољи услови за таленте: Фондација Mozzart верна подршка образовању