ДА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ЛЕПО ВРЕМЕ: Бела пита с кокосом, богатог укуса

Novosti online

21. 02. 2024. у 07:00

ЗБОГ егзотичног мириса и благог укуса кокос је идеалан састојак торти и колача.

ДА КУЋА ЗАМИРИШЕ НА ЛЕПО ВРЕМЕ: Бела пита с кокосом, богатог укуса

Фото Shutterstock

Састојци:

* јаја, 6 комада

* млеко, 360 мл
* слатка павлака, 120 мл
* шећер, 100 г
* брашно, 60 г
* екстракт ваниле, 2 кашике
* кокос, 200 г + 3 кашике

Припрема:

- Умутите јаја, додајте млеко, слатку павлаку, шећер, брашно и екстракт од ваниле, па фино сједините тесто. Додајте кокос и још једном добро промешајте. Смесу сипајте у подмазан калуп за печење пречника 24 цм и пеците на 180 степени четрдесетак минута или док пита не добије златнобраон боју. На врелом тигању препеците три кашике кокоса, те га поспите преко топле пите.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)