УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом
ОМИЉЕНЕ лазање у јесењој варијанти са бундевом, али су идеално јело и током зиме.
Потребно:
* пилетина, 400 г
* сецкани парадајз, 400 г
* црвена паприка, 1 ком
* италијанска мешавина зачина, 1 кашика
* кувана бундева, 500 г
* коре за лазање, 250 г
* пасирани парадајз, 400 мл
* рендани качкаваљ, 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
Припрема:
* Загрејте рерну на 180 степени. Сипајте пар кашика уља у тигањ, па кад се загреје убаците на ситно исецкану пилетину и пржите око пет минута, све време мешајући. Додајте ситно исецкани лук, паприку исечену на коцкице, парадајз и зачине. Измешајте и пржите још око минут.
- Сипајте мало пасираног парадајза на дно дубљег ватросталног калупа, сложите коре за лазање у једном слоју да прекријете дно, сипајте мало смесе с пилетином, додајте слој крупније изгњечене бундеве, па наставите да ређате слојеве на исти начин, завршавајући корама за лазање.
- Прелијте све остатком пасираног парадајза и поспите качкаваљем. Пеците око 30 минута.
(Super recepti/Žena)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)