ТРИ ЧУВЕНА СТАРИНСКА ЈЕЛА НА КАШИКУ: Спремају се лако, укус је изврстан, а баш су здрава и уопште не коштају пуно
КУВАНА храна и домаћа јела имају посебан укус, посебно када се мирис укусних специјалитета рашири по целој кући.
Породични ручак окупља укућане, и у времену када сви имамо много обавеза, држи нит блискости. Зато смо издвојили три јела која су наши стари стално спремали и уз њих се дружили.
1. Сладак купус
Потребно вам је:
1 велика главица свежег купуса
2 шаргарепе
1 парадајз
1 пашканат
300 г јунетине
1 кашика масти
мало соли
бибера
алеве паприке
Припрема:
Издинстајте лук, шаргарепу и пашканат, па томе додајте и јунетину исечену на коцкице. Након 15 мин додајте купус исечен на коцкице и парадајз. Ставите зачине, налијте воду до пола лонца и оставите све да се лагано крчка једно сат времена. Уколико волите љуто, обавезно зачините ово јело са љутом папричицом. Уживајте!
2. Чорба са копривом
Потребно вам је:
1 кашика масти
2 младе шаргарепе
мало свежег першуна
4 млада кромпирића
10 врхова од младе коприве
со
бибер
Припрема:
На масти издинстајте лук, шаргарепу и кромпир. Томе додајте опране и исецкане врхове коприве. Све налијте са водом па кувајте један сат на умереној температури. У једну малу шољицу помешајте две кашичице брашна и мало воде, као и со и бибер, па све измешајте у глатку смесу. Сипајте садржај шољице у кључалу чорбицу и пустите да ври још пет минута. Након тога искључите ринглу. Пријатно!
3. Грашак са мирођијом
Потребно:
1 главица лука
1 пашканат
400 г грашка
2 средња кромпира
300 јунетине
струк мирођије
со
бибер
алева паприка
Припрема:
Издинстајте лук, шаргарепу и пашканат. Након 15 минута додајте јунетину исечену на коцкице као и грашак. Додајте 250 мл воде и пустите нека се све крчка још десетак минута. Затим налијте још воде и пустите нека се све кува једно 40 минута. Додајте мирођију и зачине и оставите чорбицу на рингли још пар минута. После овог јело је спремно за послужење. По жељи у сваки тањир можете додати и по кашичицу киселе павлаке.
БОНУС ВИДЕО - Рецепт за домаћи намаз од авокада: Сластан и брз доручак
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПУТИН ИМЕНОВАО ШОЈГУА: Ево коју ће нову функцију обављати бивши министар одбране Русије
ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин именовао је Сергеја Шојгуа за секретара Савета безбедности Русије.
12. 05. 2024. у 20:42
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи
ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.
12. 05. 2024. у 20:51
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)