ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

Novosti online

18. 08. 2023. у 07:00

Направите укусни и мирисни колач са јабукама. Једноставан и укусан посни колач са јабукама одличан је за Бадњи дан, а прави се за тили час. Већину састојака већ имате код куће, а за меру користите чашу од 200 мл. Док га будете пекли замирисаће цела кућа, а укућани ће бити одушевљени.

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И ЦИМЕТОМ: Прави се никад лакше са мером на чаше

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 3 чаше ренданих јабука
  • 1 чаша шећера
  • 1 чаша уља
  • 3 чаше брашна
  • 3 кашике киселе воде
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица цимета
  • шећер у праху

Припрема:

Јабуке помешати са шећером, па додати уље и цимет. Соду бокарбону помешати са киселом водом, па додати у јабуке. Добро измешати, па оставити да смеса одстоји око сат времена. Након тога у смесу додајте брашно, добро измешати да се све лепо повеже. Добијену смесу истресите у науљен плех, или га обложите папиром за печење. Рерну загрејте на 220 степени, а колач пеците док лепо не порумени око 25 минута. Проверите чачкалицом да ли је довољно печен. Када се прохлади исеците га на коцке и по жељи га пре служења поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и унуци - Ја сам их отхранила! (ВИДЕО)

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)

МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.

27. 05. 2024. у 09:15

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ШОКИРАНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што је онда урадио син легенде СФРЈ фудбала - запањило је све у клубу