НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА КРЕМПИТЕ: Хрскаве корице и најфинији крем, а за припрему не треба више од пола сата

Novosti online

17. 08. 2023. у 09:00

Кремпита по овом рецепту прави се никад брже, а савршено је кремаста.

НАЈЛАКШИ РЕЦЕПТ ЗА КРЕМПИТЕ: Хрскаве корице и најфинији крем, а за припрему не треба више од пола сата

Foto: Jutjub/Printskrin/Kuzhina e Albës

Састојци:

  • 6 јаја
  • 200 г шећера
  • 2 кесице пудинга од ваниле
  • 4 кашике брашна
  • 1,5 л млека
  • 1 паковање лиснатог теста
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

Беланца и жуманца пажљиво раздвојите. Жуманца добро умутите са 150 грама шећера, а потом додајте и брашно. Од млека одвадите мало, па размутите пудинг, а преостало млеко ставите на ринглу да се кува. Сипајте у њега размућени пудинг и умућена жуманца, па кувајте уз константно мешање док се не згусне. Од беланаца и 50 грама шећера умутите чврст снег, па умешајте у врући фил. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, на пар места га избушите виљушком, па га пеците на обрнутом плеху 10 до 15 минута док не порумени. Када је печено поделите га у два дела, један ставите на дно тепсије, премажите га кремом, па одозго ставите други део коре. Пре служења поспите шећером у праху, сеците на коцке и служите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ МЕРКЕЛОВА РЕКЛА О НАТО АГРЕСИЈИ НА КОСОВУ: Тамо се крв проливала осам година (ВИДЕО)

ПУТИН ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ МЕРКЕЛОВА РЕКЛА О НАТО АГРЕСИЈИ НА КОСОВУ: "Тамо се крв проливала осам година" (ВИДЕО)

РУСКИ председник Владимир Путин открио је вечерас да му је бивша немачка канцеларка рекла да је на Косову НАТО деловао без одлуке Савета безбедности, али да се тамо крв проливала осам година.

05. 06. 2024. у 20:59

ПУТИН ПРВИ ПУТ ГОВОРИО О ГУБИЦИМА РУСКИХ И УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: Војска Украјине губи месечно 50.000 људи

ПУТИН ПРВИ ПУТ ГОВОРИО О ГУБИЦИМА РУСКИХ И УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: "Војска Украјине губи месечно 50.000 људи"

РУСКИ губици у Украјини су неколико пута мањи од украјинских, изјавио је вечерас руски председник Владимир Путин на састанку са представницима међународних новинских агенција у оквиру Санкт Петербуршког Међународног економског форума.

05. 06. 2024. у 20:39

Коментари (0)

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ?! Познати српски доктор за Новости открива када ће Новак Ђоковић на тренинг!